Chestorul Petre Tobă afirmă:

"Infracționalitatea din Constanța este peste media națională"

595
Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, comisarul șef Aurelian Zaheu, consideră că motocicliștii acuzați că au împușcat un cetățean american,
la sfârșitul săptămânii trecute, reprezintă un pericol public, deși magistrații
de la Judecătoria Constanța au decis cercetarea lor în stare de libertate.

Zaheu a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că nu poate comenta decizia luată de instanță în cazul motocicliștilor, dar consideră că ei reprezintă un pericol public.
"Părerea mea personală este că indiferent dacă e o altercație, o înjurătură, o problemă spontană, să ajungi să scoți pistolul și să tragi este un lucru destul de grav, în condițiile în care, din verificările făcute, niciunul nu era deținător legal" a spus Zaheu.
El a spus că, deocamdată, nu a primit motivația instanței de judecată legată de respingerea propunerii de arestare preventivă și nu poate comenta hotărârea magistraților.
Prezent la conferința de presă, adjunctul șefului IGPR, chestorul Petre Tobă, a afirmat că infracționalitatea judiciară din județul Constanța depășește media națională.
"Din punctul de vedere al situației statistice, infracționalitatea gravă pe primele șapte luni în Constanța înregistrează o diminuare de 50%, iar infracționalitate stradală înregistrează o scădere de 23%. Însă, ca volum de infracționalitate, raportat la o sută de mii de locuitori, infracționalitatea judiciară în Constanța este peste media națională", a explicat chestorul Tobă.

Americanul împușcat nu a depus plângere
În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, un cetățean american a fost împușcat cu gloanțe de cauciuc, într-o altercație pe care el și alți colegi au avut-o cu un grup de motocicliști, în stațiunea Mamaia.
Incidentul s-a petrecut în jurul orei 1, când patru motocicliști din Călărași, care se plimbau pe faleza din Mamaia, au deranjat un grup de americani, care se aflau în stațiune pentru a se distra.
Din cercetări a reieșit că, la un moment dat, unul dintre americani a fost atins de către unul dintre motocicliștii care se plimbau pe faleză, iar, în scurt timp, cele două grupuri s-au luat la bătaie.
În timpul conflictului, doi dintre motocicliști au scos pistoale cu gloanțe de cauciuc, cu care au tras la întâmplare, unul dintre americani fiind rănit.
La fața locului, anchetatorii au găsit ulterior 16 tuburi de cartuș, trei bile de cauciuc și un arc metalic recuperator - tip încărcător.
Americanul rănit, împreună cu colegii lui, a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a fost tratat în ambulatoriu. Medicii de la urgență au stabilit că rănile acestuia, în abdomen și coapse, erau superficiale și nu au necesitat internarea în unitatea medicală, fiind în afara oricărui pericol.
De asemenea, militarul a decis să nu depună plângere împotriva agresorilor. Din câte se pare, acesta este și motivul pentru care magistrații au dispus cercetarea în libertate a celor care au tras cu pistolul.
Cei patru motocicliști din Călărași implicați în incident s-au ales cu dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7972 secunde