Insurgenții sirieni susțin că iranienii capturați la Damasc sunt membri ai Gardienilor Revoluției

386
Insurgenții sirieni susțin că iranienii capturați  la Damasc sunt membri ai Gardienilor Revoluției - siria-1344169039.jpg
Forțele opoziției siriene au difuzat imagini cu cei 48 de iranieni capturați, sâmbătă, la Damasc, afirmând că sunt membri ai Gardienilor Revoluției veniți să îl protejeze pe președintele Bashar Al-Assad, deși ambasada iraniană susține că ostaticii sunt pelerini.

"Patruzeci și opt de iranieni, aflați în misiune în Siria, au fost arestați la Damasc, iar la interogatorii s-a aflat că mulți sunt agenți ai Gardienilor Revoluției", o forță de elită a regimului iranian, declară un reprezentant al rebelilor sirieni, în înregistrarea difuzată de postul Al-Arabiya.

Consulul iranian la Damasc a declarat, sâmbătă, că 48 de pelerini iranieni au fost răpiți de un grup terorist. "Grupări teroriste înarmate au răpit 48 de pelerini iranieni care se deplasau cu autocarele spre aeroport", a declarat Majid Kamju. Sute de mii de iranieni se deplasează anual în Siria pentru a vizita mormântul lui Zaynab, fiica imamului Ali.

Iranul este un aliat important al regimului Bashar Al-Assad, contestat din martie 2001 prin acțiuni violente soldate până acum cu aproximativ 20.000 de morți.

În același timp, un lider al opoziției siriene citat de Al-Arabiya afirma, sâmbătă, că peste 3.000 de lunetiști iranieni au sosit la Damasc pentru a ajuta forțele subordonate președintelui Bashar Al-Assad.

Liderul Consiliului Militar Interarme, o grupare a opoziției activă în confruntările militare din Alep, a declarat că armata siriană nu mai are încredere în propriile comandamente locale, pe fondul numărului mare al dezertărilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5825 secunde