Bilanțul conflictului din Siria a depășit 20.000 de morți

305
Bilanțul conflictului din Siria a depășit 20.000 de morți - siria-1343569198.jpg
Peste 20.000 de persoane, dintre care aproape 14.000 sunt civili, au fost ucise în violențele din Siria, de la începutul revoltei față de președintele Bashar al-Assad în martie 2011, a anunțat, sâmbătă, organizația nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Din totalul de 20.028 de persoane, 13.978 sunt civili, 5.082 sunt membri ai armatei și serviciilor de securitate, iar 968 sunt dezertori, a declarat, pentru AFP, Rami Abdel Rahmane, președintele acestui ONG, cu sediul în Marea Britanie, care se sprijină pe o rețea de militanți, avocați și medici de pe tot teritoriul Siriei.

ONG-ul înregistrează ca civili persoanele înarmate care luptă împotriva regimului, fără să fie foști militari.

Forțele regimului Ba-shar al-Assad au lansat, sâmbătă, o ofensivă cu scopul de a-i respinge pe rebeli din Alep, al doilea cel mai important oraș din țară și o miză crucială în cadrul conflictului armat.

Este imposibil să fie obținut un bilanț dintr-o sursă independentă, după ce ONU a încetat să înregistreze, la sfârșitul lui 2011, victimele acestui conflict sângeros.

v v v

Rusia a avertizat, sâmbătă, că "o tragedie" amenință orașul Alep, estimând totodată că nu este "realist" să se creadă că guvernul stă cu brațele încrucișate în timp ce rebelii înarmați ocupă marile orașe, relatează AFP.

"Suntem pe cale de a convinge guvernul că trebuie să facă primele gesturi", a declarat mi-nistrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-o conferință de presă alături de omologul său japonez, Koichiro Gemba, la Soci.

"Dar, când opoziția ocupă orașe precum Alep, unde o altă tragedie se pregătește, după câte înțeleg, nu este realist să se creadă că ei vor accepta aceasta", a adăugat Lavrov.

"Cum poți să speri că, într-o astfel de situație, guvernul poate pur și simplu să accepte și să spună «De acord, m-am înșelat. Veniți și înlăturați-mă, schimbați regimul»", a declarat Lavrov.

Rusia a respins constant acuzațiile potrivit cărora Moscova susține regimul lui Bashar Al-Assad în criză, revendicând un demers echilibrat, criticându-i totodată pe occidentali pentru că sunt de partea rebelilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Iulie 2012
Stire din Actual : Nave rusești în largul Siriei!
Pagina a fost generata in 0.6885 secunde