Invazie de bufnițe în Ungaria

323
Localnicii unui oraș din estul Ungariei au avut parte de o surpriză în ultimele zile: peste șaizeci de bufnițe au invadat pomii și acoperișurile caselor. Păsările au adus cu ele și o adevărată armată de cercetători, dornici să studieze acest fenomen neobișnuit.
Zecile de bufnițe care și-au făcut apariția în centrul orașul Turkeve fac parte dintr-o specie foarte rar întâlnită pe teritoriul Ungariei. Este prima dată când un număr atât de mare se adună într-un singur loc.
Păsările au atras un număr mare de oameni de știință care au împânzit orașul, dornici să le studieze și să înțeleagă de ce o specie întâlnită predominant în Rusia și Scandinavia a apărut în estul Ungariei.
"Este excepțional că un număr atât de mare al acestor bufnițe s-a adunat într-o zonă locuită de oameni. Am vorbit cu experți internaționali care spun că așa ceva nu s-a mai întâmplat în niciun alt loc până acum. Bufnițele pot intra în orașe dacă vremea este foarte rea sau dacă este zăpadă, dar, de obicei, rămân la periferie. Un număr atât de mare în centrul orașului este excepțional", a declarat un ornitolog.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5492 secunde