Irak / Atentat sinucigaș asupra unei baze militare: 15 morți

54
Irak / Atentat sinucigaș asupra unei baze militare: 15 morți - atac2-1451822373.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 15 persoane au murit și alte 22 au fost rănite, duminică, după ce cinci kamikaze au atacat o bază militară situată la nord de capitala irakiană Bagdad, au declarat surse ale securității citate de agenția de presă Reuters, atac revendicat ulterior de rețeaua teroristă Stat Islamic.



Doi dintre atacatorii kamikaze au detonat explozibili la intrarea vestică în baza militară Speicher, o fostă bază militară americană situată în afara orașului sunnit Tikrit. Ceilalți trei atacatori s-au detonat la intrarea în secțiunea unde se antrenează polițiștii irakieni, au precizat surse din poliție și armată, potrivit Realitatea.net.

Organizația teroristă Stat Islamic (SI), care controlează arii vaste din nordul și vestul Irakului, a revendicat atacul de duminică printr-un mesaj postat online și distribuit de militanții acesteia. "Antrenori pentru armata respinsă", se arată în mesajul postat, un termen folosit frecvent de insurgenții sunniți pentru a-i descrie pe musulmanii șiiți.

Baza militară Speicher a devenit o țintă a violenței grupării SI față de majoritatea șiită din Irak, după ce majoritatea celor 1.700 de militari au fost uciși de militanții SI la jumătatea lui 2014, în timp ce gruparea se extindea către frontiera cu Siria.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0476 secunde