Iran, avertisment dur pentru Israel: Mâinile tuturor celor din regiune sunt pe trăgaci

864
Iran, avertisment dur pentru Israel: Mâinile tuturor celor din regiune sunt pe trăgaci - 548757-1697391404.jpg

Articole de la același autor

Iranul a avertizat Israelul cu privire la o escaladare a conflictului dacă nu reușește să pună capăt agresiunilor împotriva palestinienilor, ministrul iranian de externe afirmând că și alți actori din regiune sunt pregătiți să acționeze, a relatat duminică agenția semi-oficială de știri Fars, citată de Reuters.


„Dacă agresiunile sioniste nu se opresc, mâinile tuturor celor din regiune sunt pe trăgaci”, a declarat Hossein Amirabdollahian, citat de agenția de presă.


Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis duminică să „demoleze Hamas”, în timp ce armata se pregătește să pătrundă în Fâșia Gaza în căutarea militanților islamiști ale căror atacuri mortale prin orașele israeliene de frontieră au șocat lumea.


„Responsabilitatea pentru posibila deschidere a unor noi fronturi de rezistență în regiune și pentru orice escaladare a războiului de astăzi revine direct Statelor Unite și regimului sionist (Israel)”, a declarat Amirabdollahian.
Amirabdollahian s-a întâlnit cu liderul Hamas Ismail Haniyeh sâmbătă în Qatar, unde au discutat despre atacul mortal al grupării militante palestiniene în Israel „și au convenit să continue cooperarea” pentru a atinge obiectivele grupului, a precizat Hamas, susținută de Iran.


Anterior, președintele iranian Ebrahim Raisi a îndemnat Franța să ajute la „prevenirea oprimării” palestinienilor, într-o convorbire telefonică cu omologul său Emmanuel Macron.


Ministrul iranian de externe a cerut sâmbătă Israelului să înceteze atacurile asupra Fâşiei Gaza, avertizând că războiul s-ar putea extinde şi în alte părţi ale Orientului Mijlociu dacă mişcarea Hezbollah din Liban, susţinută de Teheran, s-ar alătura bătăliei, ceea ce ar face ca Israelul să simtă „un cutremur uriaş”, relatează Times of Israel.


Statele Unite se tem de o escaladare a războiului dintre Israel şi Hamas şi de perspectiva unei implicări directe a Iranului, a declarat duminică la CBS News, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.
El a admis că există posibilitatea ca un nou front de luptă să se deschidă la graniţa dintre Israel şi Liban.


„Nu putem exclude posibilitatea ca Iranul să aleagă să se implice direct într-un fel sau altul. Trebuie să ne pregătim pentru orice eventualitate posibilă", a declarat Jake Sullivan.
Iranul este un susţinător de lungă durată al grupărilor teroriste Hamas şi Hezbollah din Liban, oferindu-le finanţare şi arme.


Sullivan a recunoscut că SUA sunt îngrijorate că Iranul ar putea acţiona prin intermediari, cum ar fi Hezbollahul libanez, despre care a spus că are o capacitate militară considerabilă şi un istoric de atacuri asupra statului israelian.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4692 secunde