Al doilea român mort în urma atacurilor din Israel. MAE transmite condoleanțe familiei și condamnă fermă terorismul

930
Al doilea român mort în urma atacurilor din Israel. MAE transmite condoleanțe familiei și condamnă fermă terorismul - image202310122660202541loviturii-1697190523.jpg

Articole de la același autor

Un al doilea român a murit în Israel. Avea cetățenie dublă, română şi israeliană, locuia în Israel iar familia l-a declarat dispărut după atacurile Hamas. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul, scrie stiri.tvr.ro

Este al doilea bărbat mort de la începerea conflictului. Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a prezentat și un bilanț al românilor repatriați la cerere din Israel. Ministerul de Externe are în atenție și cetățenii români care locuiesc în Fâșia Gaza și care au solicitat sprijin pentru evacuare.

Președintele Klauas Iohannis a discutat cu Isaac Herzog, şeful staului Israel, în contextul evoluțiilor din Orietul Mijlociu.

Klaus Iohannis a transmis că România este pregătită asistenţă de urgenţă, dacă va fi necesar, statului Israel. Peste 2100 de cetățeni români au fost repatriați în siguranță din zona de conflict până acum.

Ministerul Afacerilor Externe informează cu regret că, până în prezent, se confirmă decesul a două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, astfel: persoana al cărei deces a fost anunțat de către autoritățile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care deținea cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel și persoana pe care familia a declarat-o dispărută la data de 12 octombrie 2023 și al cărei deces a fost confirmat de autoritățile israeliene la data de 13 octombrie 2023, se arată într-un comunicat MAE

De semenea, ministerul român de Externe transmite condoleanțe familiilor și își exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri și reiterează condamnarea fermă a terorismului în toate formele sale de manifestare.

Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la cetățenii români.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3795 secunde