Iranul prevestește un război civil în Egipt

86
Iranul prevestește un război civil în Egipt - egipt-1376055447.jpg

Articole recomandate

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat în privința unui posibil război civil în Egipt, într-un discurs susținut cu ocazia sărbătorii care marchează sfârșitul Ramadanului, difuzat vineri de televiziunea de stat. "Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă în Egipt. Posibilitatea unui război civil se consolidează cu fiecare zi (...), o catastrofă", a declarat ayatollahul Ali Khamenei.

El a cerut "poporului egiptean, liderilor politici, religioși și intelectualilor să conștientizeze (...) pericolele continuării acestei situații".

De asemenea, el a condamnat "masacrul populației și utilizarea limbajului forței de către grupuri populare, unele împotriva altora", avertizând cu privire la ingerința unor țări străine. "Dacă începe războiul civil, atunci nimic nu îl va mai putea opri", a subli-niat liderul suprem iranian.

Iranul și Egiptul nu întrețin relații diplomatice de peste 30 de ani, din cauza acordului de pace semnat de Egipt și Israel. Însă prăbușirea regimului fostului președinte Hosni Mubarak nu a condus la o reluare a relațiilor diplomatice.

De la începutul lui iulie, când președintele islamist egiptean Mohamed Morsi, provenind din mișcarea Frații Musulmani, a fost destituit de armată, Egiptul se confruntă cu o gravă criză politică, însoțită de violențe soldate cu morți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 August 2013
Stire din Actual : Iranul are un nou președinte
Pagina a fost generata in 1.1613 secunde