Pentagonul cere armatei Egiptului să fie cumpătată

54
Pentagonul cere armatei Egiptului  să fie cumpătată - chuckhagel-1375323184.jpg

Articole recomandate

Secretarul american al Apărării Chuck Hagel a cerut din nou, marți, armatei egiptene să dea dovadă de reținere, în contextul unei acutizări a crizei din țară. Hagel a discutat la telefon cu comandantul armatei egiptene, generalul Abdul Fattah al-Sisi, după ce șefa diplomației europene, Catherine Ashton, s-a întâlnit cu președintele destituit Mohamed Morsi.

Cei doi au discutat despre "situația securității în Egipt", iar Hagel a "îndemnat forțele egiptene de securitate să dea dovadă de reținere în gestionarea mani-festațiilor", a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little.

Ei au vorbit, de asemenea, despre vizita lui Ashton și despre "necesitatea unui proces de reconciliere deschis tuturor", a continuat Little.

Statele Unite au cerut în mai multe rânduri armatei egiptene să dea dovadă de reținere, după ce l-a destituit pe Morsi la 3 iulie.

Washingtonul refuză pentru moment să vorbească despre o lovitură de stat. În caz contrar, administrația Obama ar fi obligată să suspende ajutorul acordat Egiptului (1,3 miliarde de dolari în 2013) care acoperă aproximativ 80% din cheltuielile anuale cu echipamente ale armatei egiptene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Iulie 2013
Stire din Actual : Baie de sânge la Cairo!
Pagina a fost generata in 0.3486 secunde