ISIS celebrează victoria lui Trump. Mesajele teroriștilor care vor panica întreaga omenire

255
ISIS celebrează victoria lui Trump. Mesajele teroriștilor care vor panica întreaga omenire - islamistiisidonald-1479042130.jpg

Articole recomandate

Jihadiștii din ISIS se felicită pe Internet pentru victoria magnatului Donald Trump, pe care o consideră începutul sfârșitului pentru dominația americană în lume. Sunt convinși că viitorul președinte va aduce haos în Statele Unite, ceea ce le va permite să organizeze atacuri teroriste pe teritoriul american și apoi să preia puterea.


Înainte de scrutin, gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), împotriva căreia luptă în Irak și Siria o coaliție internațională condusă de SUA, a estimat că nu există cu adevărat diferențe între miliardarul populist și rivala lui, Hillary Clinton. 


Însă, în timp ce rezultatul alegerilor din SUA se contura, unii susținători ai organizației extremiste nu-și ascundeau entuziasmul pe rețeaua Telegram în legătură cu victoria lui Trump. "Bucurați-vă, el va arăta fața urâtă a Americii", "Vulgaritatea lui Trump îi va pune în încurcătură pe tiranii arabi și va mări tabăra jihadului", notau susținători ai SI. 


De-a lungul campaniei sale, miliardarul populist nu a ezitat să atace comunitatea musulmană: fie că era vorba de a le interzice accesul musulmanilor în SUA, fie prin intermediul unor critici acerbe la adresa Arabiei Saudite și a monarhiei sale, detestată de jihadiști. Dacă SI nu a reacționat în mod oficial la alegerea lui Trump, gruparea a estimat anterior că cei doi candidați erau "angajați" alături de statul evreu și în războiul împotriva islamului, potrivit unui articol în engleză distribuit pe rețelele de socializare de unul dintre organele sale de propagandă, Al-Hayat. 


"Ambii sunt tirani și îi vom decapita", a afirmat un susținător ISIS. 


Alți extremiști au celebrat anunțul privind manifestațiile anti-Trump din SUA, amplificând violențele care le-ar putea însoți. 


"Pe 11 septembrie 2001, Statele Unite au cunoscut un dezastru provocat de Al-Qaida. Pe 9 noiembrie 2016, Statele Unite cunosc dezastrul provocat de propriii alegători", au transmis simpatizanți ai organizației teroriste care a comis atentatele de la New York și Washington.


Într-un comunicat, în decembrie 2015, candidatul republican lansase un "apel la sistarea totală și completă a intrării musulmanilor în SUA, până când aleșii ame-ricani vor înțelege ce se petrece".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6909 secunde