Coreea de Nord, mesaj dur pentru Donald Trump: "Veți avea de-a face cu un stat nuclear!"

273
Coreea de Nord, mesaj dur pentru Donald Trump:

Articole recomandate

Coreea de Nord a avertizat că președintele american ales și viitorul său guvern vor trebui să trateze cu un "stat nuclear",

calificând tentativele SUA de denuclearizare drept "o iluzie depășită", relatează AFP.

"Dacă există ceva pe care guvernul Obama l-a făcut, este de a pune în pericol grav securitatea continentului american", scrie ziarul partidului unic, într-un editorial. "El lasă moștenire noului guvern sarcina de a trebui să se confrunte cu statul nuclear al Juche", doctrina ideologică nord-coreeană centrată pe noțiunea de "autosuficiență", adaugă Rodong Sinmun.

În ultimul timp, tot mai multe voci cer Washingtonului să își schimbe tonul față de Coreea de Nord.

Coordonatorul agențiilor de informații americane, James Clapper, a declarat, la sfârșitul lunii octombrie, că a convinge Phenianul să renunțe la programul său nuclear este un demers sortit eșecului.

Sub președinția lui Barack Obama, Washingtonul s-a arătat de neclintit în refuzul de a vedea Coreea de Nord nucleară. El a supus orice dialog în prealabil unui angajament concret pentru denuclearizare.

Ziarul nord-coreean amintește remarcile lui James Clapper pentru a estima că există un consens general în direcția acceptării Nordului ca un stat nuclear: "Factorii de decizie din SUA trebuie să ia act de declarațiile lui Clapper. Speranțele americane de denuclearizare a Coreii de Nord sunt o iluzie depășită".

Donald Trump nu a publicat un plan de campanie precis în ceea ce privește politica sa viitoare față de Coreea de Nord. Cu toate acestea, el a lăsat să se înțeleagă că este deschis la negocieri cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

După primul său test nuclear în 2006, Coreea de Nord a fost supusă de cinci ori sancțiunilor ONU.

În urma celui de-al cincilea test nuclear efectuat în septembrie, Consiliul de Securitate al ONU dezbate adoptarea de noi sancțiuni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1495 secunde