Islamiștii cheamă populația să protesteze împotriva înlăturării lui Morsi de la putere

82

Articole recomandate

O alianță alcătuită din 40 de mișcări islamiste egiptene a convocat pentru astăzi manifestații împotriva înlăturării de la putere a președintelui Mohamed Morsi de către armată, relatează agenția EFE, citând un comunicat emis de Frații Musulmani.

Așa-numita Alianță națională pentru apărarea legitimității electorale a lansat populației un apel pentru a participa la manifestațiile care au ca motto "Împreună împotriva loviturii de stat militare sângeroase". În același text, coaliția islamistă respinge recenta declarație constituțională emisă de președintele interimar, Adli Mansour, ce stabilește un calendar pentru reforma constituțională și pentru organizarea de noi alegeri.

Cu o zi în urmă, justiția egipteană a dispus arestarea mai multor responsabili ai Fraților Musulmani, printre care și liderul acestei mișcări, Mohamed Badie, acuzat de instigare la violență în timpul manifestației de luni din fața cazărmii unde este deținut Morsi, incidentele din acest loc soldându-se cu moartea a 55 de persoane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Iulie 2013
Stire din Actual : Baie de sânge la Cairo!
Pagina a fost generata in 0.3849 secunde