Israel-Hamas/Gaza: 'Niciun loc nu este sigur', reaminteşte ONU după un nou ordin de evacuare israelian

2163
Israel-Hamas/Gaza: 'Niciun loc nu este sigur', reaminteşte ONU după un nou ordin de evacuare israelian - gazarefugiatid04084ae8e-1703331647.jpg

Articole de la același autor

Agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA) în Gaza a declarat, sâmbătă, că un ordin de evacuare al armatei israeliene pentru locuitorii din centrul Fâşiei Gaza îi va deplasa în zone unde loviturile aeriene sunt în curs, informează France Presse, citată de Agerpres.

Vineri, în postări pe reţelele sale în limba arabă, armata israeliană i-a somat pe locuitorii din tabăra de refugiaţi Bureij şi din zonele învecinate "să plece imediat pentru propria siguranţă" spre o zonă considerată sigură în Deir el-Balah, la şapte kilometri mai la sud.

"Armata israeliană pur şi simplu ordonă oamenilor să se mute spre zonele unde sunt în curs lovituri aeriene. Niciun loc nu este sigur, (nu există) încotro să mergi", a reacţionat pe reţeaua X directorul UNRWA în Gaza, Thomas White.

"Oamenii din Gaza sunt fiinţe umane. Nu sunt piese de pe o tablă de şah - multe au fost deja mutate de mai multe ori", a adăugat el.

UNRWA a declarat că cel mai recent ordin de evacuare vizează "peste 150.000 de persoane".

"Pentru a extinde operaţiunile militare în desfăşurare, autorităţile israeliene au emis în continuare ordine de evacuare pentru locuitorii din zona centrală a Gazei, cerându-le să se mute în zone unde sunt în desfăşurare lovituri aeriene", a scris agenţia pe contul său de X. "Nu există niciun loc unde oamenii pot merge. Niciun loc nu este sigur", subliniază agenţia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4864 secunde