Israelul se concentrează pe eliminarea liderilor Hamas şi ia în considerare o incursiune terestră în Gaza

473
Israelul se concentrează pe eliminarea liderilor Hamas şi ia în considerare o incursiune terestră în Gaza - 1-1697176241.jpg

Articole de la același autor

Israelul îşi continuă atacurile asupra Fâşiei Gaza, în timp ce ia în considerare o incursiune terestră în Gaza, a cărei populaţie civilă nu are unde să fugă şi nici unde să se adăpostească de bombe. 35 de batalioane sunt desfăşurate în sud, gata de intervenţie, dacă guvernul decide acest lucru, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Roni Kaplan, în timp ce acum îşi concentrează ofensiva pe eliminarea liderilor Hamas.

ONU a fost informată de armata israeliană cu privire la un ordin de relocare a aproximativ 1,1 milioane de locuitori din nordul Fâşiei Gaza spre sud în termen 24 de ore, a declarat purtătorul de cuvânt al secretarului general al organizaţiei, cerând ca acest ordin să fie anulat, relatează anulat AFP.

„Astăzi, 12 octombrie, chiar înainte de miezul nopţii, ora locală, oficialii ONU din Gaza au fost informaţi de către ofiţerii lor de legătură ai armatei israeliene că întreaga populaţie la nord de Wadi Gaza urmează să fie relocată în sud în 24 de ore, aproximativ 1,1 milioane de persoane”, a indicat Stéphane Dujarric, precizând că o evacuare de o asemenea amploare este „imposibilă fără a provoca consecinţe umanitare devastatoare”.

„Naţiunile Unite fac un apel ferm ca orice astfel de ordin, dacă este confirmat, să fie anulat, evitând ceea ce ar putea transforma ceea ce este deja o tragedie într-o situaţie de calamitate”, a spus el.

XXX

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a arătat secretarului de stat american Anthony Blinken, aflat în vizită în Israel, „fotografii oribile cu bebeluşi ucişi şi arşi de monştrii Hamas”, sâmbătă, când a avut loc atacul sângeros al mişcării palestiniene. „Lumea vede noi dovezi ale lipsei de umanitate a Hamas îndreptate împotriva bebeluşilor, copiilor mici, adulţilor, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilităţi”, a spus Netanyahu.

În schimb, liderul opoziţiei israeliene, Yair Lapid, a acuzat guvernul prim-ministrului Netanyahu de un „eşec de neiertat”, pentru că nu a reuşit să prevină atacul comis de Hamas. Într-o alocuţie televizată, Lapid a precizat că el nu se va alătura guvernului de urgenţă anunţat de Netanyahu şi de rivalul său Benny Gantz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5854 secunde