Iulia Navalnaia se va adresa miercuri Parlamentului European

268
Iulia Navalnaia se va adresa miercuri Parlamentului European - iulia-navalniia-pe-1708966657.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul European, care se întrunește luni în sesiune plenară, va comemora viața opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a murit de curând.


Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai cunoscuţi activişti anticorupţie din Rusia, laureat al Premiului Saharov pentru libertatea de gândire în 2021 şi critic virulent al preşedintelui Vladimir Putin, a murit în circumstanţe misterioase într-o colonie penitenciară îndepărtată din regiunea arctică rusă la 16 februarie, în timp ce executa o pedeapsă cu închisoarea pe baza unor acuzaţii false, scrie Agerpres.


Pentru a comemora viaţa şi activitatea sa, eurodeputaţii o vor întâmpina miercuri pe Iulia Navalnaia, care va rosti un discurs, ce va fi urmat de o rundă de intervenţii ale reprezentanţilor grupurilor politice.


Miercuri după-amiază, eurodeputaţii vor avea o dezbatere despre moartea lui Aleksei Navalnîi cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai preşedinţiei belgiene a Consiliului UE. Este de aşteptat ca aceştia să condamne regimul rus şi pe preşedintele Vladimir Putin şi să discute despre situaţia periculoasă cu care se confruntă personalităţile opoziţiei, jurnaliştii şi apărătorii drepturilor omului în Rusia.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4443 secunde