Japonezii solicită ajutorul UE pentru răpirile comise de Phenian

342
Un grup format din rudele japonezilor răpiți de Coreea de Nord au cerut ajutorul Uniunii Europene pentru a sprijini salvarea acestora, afirmând că una dintre victime ar putea fi din România, țară membră UE, relatează Yomiuri, în ediția electronică.

"Este necesar sprijinul din partea țărilor europene pentru a salva persoanele răpite", a declarat Teruaki Masumoto, secretarul general al grupului, într-o audiere în fața subcomisiei pentru drepturile omului din Parlamentul European.

Aceasta a fost prima dată când un membru al grupului a vorbit în fața Parlamentului European. Masumoto, în vârstă de 56 de ani, a subliniat că una dintre victimele răpirii ar putea fi din România, care este stat membru UE.

Printre participanții la audiere, s-a aflat și Robert King, trimisul special al Statelor Unite în Coreea de Nord pentru drepturile omului.

Vorbindu-le reporterilor după audiere, Masumoto a declarat că grupul crede că anul de după schimbarea regimului în Coreea de Nord este crucial pentru rezolvarea problemei răpirilor.

În iulie 2010, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care cere Phenianului să elibereze imediat persoanele răpite. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2352 secunde