Un libian cere NATO despăgubiri de 100.000 de euro

246
Un libian cere NATO despăgubiri  de 100.000 de euro - euro-1338469314.jpg
Un libian a cerut NATO să-i acorde 100.000 de euro cu titlu de compensație pentru moartea a cinci membri ai familiei sale, uciși într-un raid al Alianței, la sfârșitul lui august 2011, potrivit afirmațiilor sale.

În timp ce Tripoli era deja sub controlul rebelilor, avioanele NATO au bombardat, la sfârșitul lui august și începutul lui septembrie, Bani Walid, o localitate situată la sud-est de Tripoli, unde rebeliunea credea că s-a refugiat liderul libian Muammar Kadhafi.

Ali Jefara, un locuitor al orașului, afirmă că fratele său, sora sa și trei dintre nepoții și nepoatele sale au fost uciși într-un raid efectuat în noaptea de 29 spre 30 august, a afirmat avocatul său belgian, Ghislain Dubois.

"Acest raid a făcut obiectul a două anchete realizate de Amnesty International și Human Rights Watch, care au conchis că NATO a comis un abuz, bombardând exclusiv populații civile", afirmă avocatul într-o scrisoare adresată lui Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al organizației cu sediul la Bruxelles.

"Vă cer prin prezenta să-i acordați clientului meu o indemnizație care nu poate fi inferioară, ținând cont de numărul victimelor nevinovate, sumei de 100.000 de euro", a adăugat Dubois, amenințând că va sesiza justiția dacă nu obține satisfacție în termen de opt zile.

NATO a susținut întotdeauna că toate țintele vizate în Libia erau "ținte militare legitime" și a acuzat regimul Kadhafi că folosea infrastructuri civile pentru a desfășura acțiuni militare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Mai 2012
Stire din Actual : Motiv de îngrijorare  la Kabul
Pagina a fost generata in 2.0181 secunde