Kârgâzstan, deschidere totală în fața NATO

268
Kârgâzstan, deschidere totală în fața NATO - nato-1337892323.jpg

Articole recomandate

Secretarul general adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Alexander Vershbow, și ministrul afacerilor externe al Kârgâzstanului, Ruslan Kazabekov, au semnat, în timpul summitului NATO de la Chicago, un acord privind tranzitul terestru al coaliției internaționale. A fost definitivat al doilea traseu terestru al Rețelei de Distribuție Nordică a încărcăturilor spre Afganistan și invers. Noul traseu va trece prin țările Asiei Centrale, inclusiv prin Kârgâzstan, informează cotidianul rus "Nezavisimaia Gazeta".

"Noul acord demonstrează continuarea politicii NATO privind țările din regiune: cooperarea se extinde. Este important că acest lucru are loc, practic, cu sprijinul Federației Ruse - Alianța a primit posibilitatea de a înființa pentru tranzitul de încărcături un punct de transbordare în orașul rus Ulianovsk", a declarat deputatul kârgâz Davșan Djeenbekov, liderul partidului "Alianța democratică".

După cum precizează Djeenbekov, înainte Kârgâzstanul îi oferea coaliției doar spațiul aerian și aeroportul Manas, unde a fost înființată o bază militară americană. După ce Kârgâzstanul a semnat documentele privind oferirea de artere de transport terestre, NATO a obținut o schemă logistică completă pentru scoaterea de încărcături din Afganistan. Kârgâzstanul a primit posibilitatea de a participa în același timp la două trasee ale NATO: Afganistan - Tadjikistan - Kârgâzstan - Kazahstan - Rusia și Afganistan - Uzbekistan - Kârgâzstan - Kazahstan - Rusia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3993 secunde