Japonia, afectată de poluarea atmosferică din China

191
Japonia, afectată de poluarea atmosferică din China - images-1359999013.jpg
Poluarea atmosferică provenind de pe teritoriul Chinei a început să atingă, de câteva zile, partea de vest a Japoniei, au anunțat autoritățile japoneze, care au fost nevoite să difuzeze instrucțiuni de securitate, scrie Mediafax. Nivelul maxim de poluare autorizat a fost depășit în ultimele zile, a declarat Atsushi Shimizu, un oficial de la Institutul Național pentru Studii de Mediu (NIES).


"Este dificil să se spună cu certitudine absolută că aceasta provine în totalitate din China, dar este sigur că o bună parte a poluării atmosferice actuale provine din țări situate la vest de Japonia", a apreciat el.


Problema cea mai îngrijorătoare este concentrarea unor particule foarte fine, care a atins până la 50 de micrograme pe metru cub în ultimele zile, cu mult peste norma maximă autorizată, de 35 de micrograme. Aceste particule pot proveni fie de la nisipul din deșerturi chineze sau mongole, fie de la gaze de eșapament și fumul emis de uzine.


"În această perioadă a anului, nu există furtuni de nisip. Prin urmare, ne confruntăm cu particule toxice", afirmă Shimizu, îndemnând persoanele cu probleme respiratorii la o prudență mai mare.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Poluarea ne scurtează viața
Pagina a fost generata in 1.2763 secunde