Japonia: Suspectul în cazul asasinării lui Abe va fi supus unui examen psihiatric

193
Japonia: Suspectul în cazul asasinării lui Abe va fi supus unui examen psihiatric - 72117ac55f7cfcfe6b02b4624c03adcd-1658582520.jpg

Articole de la același autor

Bărbatul acuzat de asasinarea fostului prim-ministru japonez Shinzo Abe va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a i se stabili responsabilitatea penală în momentul crimei, transmite AFP, citând surse media, scrie Agerpres.


Suspectul Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 ani, a fost arestat imediat după ce a tras de două ori, cu o armă pe care o construise singur, asupra lui Abe în timpul unui miting electoral la Nara, în vestul ţării.


Conform poliţiei, el a declarat că l-a ucis pe Shinzo Abe deoarece credea că acestea avea legături cu 'o anumită organizaţie', pe care media din Japonia au identificat-o ca fiind 'Biserica Unificării' (sau 'secta Moon'). Mama suspectului era membră a acestei organizaţii religioase.


Vineri, tribunalul districtual din Nara a aprobat cererea procurorilor ca Yamagami să fie supus unui examen psihiatric ce ar urma să dureze până la sfârşitul lui noiembrie, perioadă în care interogatoriul suspectului va fi întrerupt, au relatat sâmbătă cotidianul Asahi Shimbun şi alte media locale, citând surse apropiate anchetei.


În Japonia, un suspect poate fi plasat în arest şi interogat de poliţie timp de 23 de zile fără a fi inculpat oficial.


Conform presei, examenul psihiatric le va permite procurorilor să stabilească dacă Yamagami este sau nu răspunzător penal pentru faptele sale, înainte de a decide dacă vor prezenta acuzaţii împotriva sa.


După demisia în vara lui 2020 din motive de sănătate, Shinzo Abe rămăsese foarte influent în rândurile Partidului Liberal-Democrat, dreapta naţionalistă la putere în Japonia, ca şef de facto al principalului grup parlamentar.


Abe era însă departe de a reuni unanimitate în Japonia, date fiind vederile sale ultra-naţionaliste şi parcursul politic presărat de numeroase scandaluri de clientelism, notează AFP.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1331 secunde