Jean-Claude Juncker va renunța la funcția de președinte al Eurogrup

918
Jean-Claude Juncker va renunța la funcția  de președinte al Eurogrup - juncker-1354630591.jpg
Premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker a declarat că vrea să renunțe la președinția Eurogrup până la sfârșitul anului sau la începutul anului 2013 și a solicitat miniștrilor de Finanțe ai zonei euro să îi caute un succesor, relatează AFP. 


"La reînnoirea mandatului meu am spus că voi pleca la acest moment. Am solicitat astfel membrilor Eurogrup să caute un alt ministru pentru a mă înlocui", a afirmat Juncker, în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles, în cursul unei reuniuni a Eurogrup.

Liderul zonei euro a ocupat acest post din 2005, iar mandatul său s-a încheiat la 17 iulie.

De la începutul lui iulie, Jean-Claude Juncker, care voia inițial să renunțe la post, s-a declarat în sfârșit "pregătit să prelungească" mandatul său cu șase luni suplimentare, solicitând în schimb nominalizarea unui alt luxemburghez, Yves Mersch, ca director al Băncii Centrale Europene.

Paris și Berlin nu au reușit până acum să ajungă la un acord privind numele succesorului la președinția Eurogrup. Candidatura lui Wolfgang Schauble, care vrea să cumuleze această funcție cu cea actuală de trezorier al guvernului german, a suscitat reticența Parisului pe parcursul verii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.335 secunde