Joe Biden, în fruntea listei scurte a echipei lui Hillary Clinton pentru postul de secretar de stat

156
Joe Biden, în fruntea listei scurte a echipei lui Hillary Clinton pentru postul de secretar de stat - joebiden-1477669743.jpg
Vicepreședintele SUA, Joe Biden, este unul dintre principalii candidați pentru postul de secretar de stat aleși de echipa candidatei democrate Hillary Clinton, informează două publicații americane, preluate de Agerpres.ro.Politico a relatat joi seară, citând o sursă neprecizată, că Hillary Clinton și consilierii ei au discutat despre cum să-l abordeze pe Biden în privința atribuirii postului, în caz că fosta șefă a diplomației va câștiga alegerile de la 8 noiembrie.

Majoritatea sondajelor naționale de opinie o creditează pe Hillary Clinton cu un avans important în fața lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

Joe Biden a devenit o voce respectată în politica externă în timpul celor 36 de ani în care a activat în senatul SUA, unde a fost președinte al Comisiei pentru relații externe, fiind chiar coleg cu fosta primă doamnă când aceasta a fost senator de New York.

'Ar fi grozav și ei consumă mult timp încercând să își dea seama cum să îl convingă în caz că ea va câștiga', a declarat o sursă familiarizată cu activitatea echipei de tranziție a lui Clinton pentru Politico.

NBC News a confirmat ulterior că Biden este luat în calcul pentru postul de șef al diplomației.

Joe Biden a luat în considerare și o candidatură pentru obținerea nominalizării democrate în 2016, dar în cele din urmă el a făcut campanie pentru Hillary Clinton în cursa sa cu Trump.

Vicepreședintele SUA a declarat la un eveniment de campanie pentru Clinton din Pennsylvania din această săptămână că este întrebat adesea dacă și-ar fi dorit să fie prezent într-o dezbatere cu Trump, care a insultat femeile, musulmanii și imigranții.

'Nu, aș vrea să fim în liceu. Aș putea să-l scot în spatele sălii de gimnastică. Asta mi-aș dori', a spus Biden, declanșând un răspuns la fel de agresiv din partea lui Trump câteva zile mai târziu.

În extrase dintr-un interviu care urmează să fie difuzat în emisiunea 'Face the Nation' a postului de televiziune CBS de sâmbătă, Biden a transmis clar că ar dori să-și continue cariera în serviciul public.

'Nu plec nicăieri. Sunt angajat cu totul în susținerea luptei împotriva violenței asupra femeilor, a inegalității câștigurilor sau a vindecării cancerului, îmi voi dedica tot restul vieți acestor lucruri', a spus Biden.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Actual : Joe Biden l-a felicitat pe Klaus Iohannis
Sâmbătă, 04 Octombrie 2014
Stire din Actual : Joe Biden i-a cerut scuze lui Erdogan
Pagina a fost generata in 0.3557 secunde