Justiția franceză îl pune, oficial, sub acuzare pe Bivolaru

647
Justiția franceză îl pune, oficial, sub acuzare pe Bivolaru - image20231128267168280gregorianb-1701430858.jpg
Arestat în Franța, în urmă cu doar câteva zile, după o operațiune de amploare a polițiștilor, Gregorian „Guru” Bivolaru fondator al Mișcării pentru Integrare Spirituală în Absolut, în vârstă de 71 de ani va fi pus, oficial, sub acuzare.


Bivolaru este acuzat de trafic de persoane, răpire și de constituirea unei rețele internaționale de yoga prin intermediul căreia nu făcea altceva decât să racoleze femei tinere pe care le agresa sexual.


În momentul arestării, 26 de femei au fost ridicate din casa lui Bivolaru.
„Guru” Bivolaru a fost condamnat în România la 6 ani de închisoare pentru sex cu o minoră și a executat un an și două luni înainte de a fi eliberat condiționat.
Potrivit legislației franceze, Gregorian Bivolaru poate primi o sentință de 30 de ani de închisoare.
„Guru” Bivolaru şi alți 14 adepți ai săi urmează să fie prezentaţi în faţa judecătorilor de instrucţie din Paris, urmîând a fi puși, oficial, sub acuzare.
Ancheta de proporții a fost declanşată de un raport din luna iulie 2022 al Miviludes (Misiunea interministerială de vigilenţă şi de luptă împotriva aberaţiilor sectare), care a fost informată de Ligue des droits de l’Homme despre 12 mărturii ale unor foşti membri ai Misa.
Parchetul din Paris a deschis apoi o anchetă judiciară pentru diferite infracţiuni, printre care „răpire în bandă organizată”, infracţiune pasibilă de până la 30 de ani de închisoare, „abuz de slăbiciune în bandă organizată de către un membru al unei secte, viol şi trafic de persoane în bandă organizată”.
Bivolaru, metamorfozat în „Magnus Aurolsson”
Gregorian Bivolaru – numit „Grieg” de către adepții săi – a înființat asociația inițială a acestei federații din România, Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut, sau Misa, în 1990, în timpul renașterii culturale care a urmat căderii lui Nicolae Ceaușescu.
De altfel, un cult al personalității acestui „guru” a fost copiat în Misa, ai cărei adepți organizau orgii ceremoniale în cinstea lui Bivolaru.
Autoritățile române l-au acuzat pe Gregorian Bivolaru de trafic de persoane și evaziune fiscală, iar „Guru” a fugit și a primit azil politic în Suedia, în anul în 2005.
Totodată, Gregorian Bivolaru a primit și o nouă identitate, sub numele de familie de Magnus Aurolsson.
Doi europarlamentari danezi l-au apărat pe Gregorian Bivolaru în fața autorităților europene. Aceștia au susținut urmăririle penale declanșate împotriva lui „Guru” sunt politice și că sistemul judiciar românesc nu ar fi „independent”.
Ulla Sandbaek, europarlamentar până în 2004 și în Parlamentul danez până în 2019, a fost o adeptă obișnuită în filiala daneză a federației, Natha. Într-un interviu difuzat în urmă cu aproximativ zece ani de un canal Misa, ea susținea că Gregorian Bivolaru este „un om al lui Dumnezeu care lucrează în folosul umanității”.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.292 secunde