Kievul, vizat, sâmbătă dimineață, de un atac masiv al Rusiei cu drone

704
Kievul, vizat, sâmbătă dimineață, de un atac masiv al Rusiei cu drone - thumbsbc9d9afc1b39f75326ae757732-1700898426.jpg

Articole de la același autor

Capitala ucraineană Kiev a fost vizată sâmbătă dimineaţă de un atac masiv al Rusiei cu drone explozive, care a făcut cel puţin doi răniţi, au anunţat autorităţile ucrainene, indicând că atacul a început în zori şi este încă în curs de desfăşurare, relatează France Presse, citată de Agerpres. 


"Pentru moment, sunt două victime în districtul Solomianski. Ambele au primit ajutor medical la faţa locului", a transmis prin aplicaţia de mesagerie Telegram primarul Kievului, Vitali Kliciko.


Potrivit lui, un imobil de locuinţe din acest district a fost avariat de căderea unor fragmente ale dronelor doborâte, iar echipele de salvare încearcă să extragă două femei de sub dărâmături.


Unul dintre răniţi este un copil de 11 ani.


Mai multe incendii au fost semnalate în acest district, între care unul într-o creşă de copii, a adăugat primarul Kievului. Resturi de drone doborâte de antiaeriana ucraineană au căzut de asemenea în districtul Pecerski din Kiev.


Pe lângă blocuri de locuinţe au fost avariate şi alte clădiri în trei cartiere din Kiev, a mai indicat Kliciko.


Este vorba de drone explozive Shahed de fabricaţie iraniană, potrivit autorităţilor locale, care nu au oferit încă o estimare a numărului de proiectile lansate de Rusia asupra capitalei.


Forţele ruse au lansat drone asupra Kievului dinspre sud, nord şi est, transmite şi postul de televiziune ucrainean TSN, potrivit căruia Capitala "se cutremură" pur şi simplu din cauza exploziilor.


Forţele aeriene ucrainene au raportat în jurul orei 03:30 că o rachetă balistică se îndreaptă spre Kiev dinspre nord, potrivit Unian.


"Vă cerem insistent să staţi în adăposturi până la încetarea alarmei", a transmis Serghei Popko, şeful administraţiei militare a Kievului.


Alerta de raid aerian a fost declarată sâmbătă dimineaţă în mai multe regiuni ucrainene: Kiev, Cerkasî, Cernigov, Sumî, Harkov, Poltava, Dnipropetrovsk, Nikolaev, Kirovograd şi Herson, a informat agenţia de presă Unian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6097 secunde