Kosovo, bănuită de Rusia că va servi drept bază de antrenament pentru armata opoziției siriene

247
Kosovo, bănuită de Rusia că va servi drept bază de antrenament pentru armata opoziției siriene - kosovo-1337092617.jpg
Kosovo este bănuită de Rusia că dorește să servească drept bază de antrenament pentru armata opoziției siriene, a declarat am-basadorul rus din cadrul ONU, Vitaly Ciurkin.

În timpul unei dezbateri a Consiliului de Securitate privind Kosovo, ambasadorul a prezentat "informații de presă tulburătoare conform cărora autoritățile din Kosovo au stabilit contacte cu reprezentanții opoziției siriene pentru a antrena insurgenți sirieni pe teritoriul său".

O asemenea inițiativă "ar merge în direcția opusă eforturilor" mediatorului ONU și al Ligii Arabe, Kofi Annan, și ar "transforma Kosovo într-un centru internațional de antrenament pentru insurgenți și grupuri armate, ceea ce ar fi un factor de destabilizare grav, trecând de zona Balcanilor".

Ciurkin a cerut "instanțelor inter-naționale care acționează în Ko-sovo să se opună unei asemenea derive", făcând referire la Uniunea Europeană și la ONU.

Rusia, aliat istoric al Belgradului, a contestat repetat independența provinciei Kosovo, recunoscută de 90 de țări, între care 22 dintre cele 27 de membre ale UE, și consideră că această provincie este parte integrantă a Serbiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Mai 2012
Stire din Actual : Putin revine la Kremlin
Pagina a fost generata in 0.3182 secunde