Companiile de telecomunicații din Ungaria, șocate de noile impozite propuse de Guvern

322
Cele trei mari companii de telecomunicații care își desfășoară activitatea în Ungaria, Magyar Telekom, Telenor și Vodafone, s-au declarat a fi șocate de noul impozit pe care Guvernul lui Viktor Orban intenționează să îl introducă, relatează AFP.

"Magyar Telekom, Telenor și Vodafone sunt șocate să afle că Guvernul a modificat proiectul privind impozitele pe apelurile telefonice", au declarat companiile într-un comunicat făcut public la Budapesta.

"După ce, în timpul negocierilor prealabile, Guvernul a propus introducerea unei taxe de consum, aplicată consumatorilor, proiectul de lege depus Parlamentului vorbește de un impozit care afec-tează serviciile de telecomunicații, la care companiile de telecomu-nicații fac obiectul", se menționează în comunicat.

Acestea din urmă "consideră inacceptabilă această procedură care le-ar face să suporte o nouă taxă specifică".

În 2010, pentru a lupta împotriva deficitului bugetar, premierul Viktor Orban a introdus o serie de taxe, supranumite "de criză", care se aplicau societăților comerciale, de telecomunicații și energetice, alături de impozitarea băncilor și instituțiilor financiare.

În urmă cu două săptămâni, Guvernul a adoptat un plan de rigoare - pentru a coborî deficitul public la o cotă mai mică decât 3 la sută din PIB - în care a promis scăderea, în 2013, cu 50 la sută, urmată cu eliminarea, în 2014, a taxelor specifice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.237 secunde