Șapte morți în atentate cu bombă în Irak

180
Șapte persoane au fost ucise în mai multe atentate cu bombă, luni, în fostul bastion rebel sunit Falluja (centrul Irakului) și Kir-kuk (nord), au anunțat respon-sabili.

Trei explozii s-au succedat la Falluja, la 60 km vest de Bag-dad, ucigând cinci persoane și rănind alte 18, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției provinciei Anbar, prim locotenent Ali al-Amiri, și doctorului Omar Dalli, de la spitalul din Falluja, citați de AFP. Prima și principala explozie a avut loc în centrul orașului, făcând cinci morți și opt răniți. O motocicletă-cap-cană și o altă bombă la est și la vest de oraș au făcut la scurt timp după aceea alți zece răniți.

Un alt atac cu bombă a avut loc, luni, la Kirkuk, ucigându-l pe ofițerul serviciului de informații Abbas Fatih Ahmed, potrivit șefului adjunct al poliției provinciei, generalul Torhan Abdulrahman. O bombă magnetică a fost pusă pe mașina lui. Printre altele, o bombă a explodat, luni seară, lângă o cafenea dintr-un cartier în sud-estul Bagdadului, ucigând o persoană și rănind alte 30, potrivit unei surse medicale și unui responsabil din securitate.

Violența a scăzut în ultimii ani în Irak, dar rămâne aproape zilnică. 126 de persoane au murit în atacuri numai în cursul lunii aprilie, potrivit statisticilor oficiale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Actual : SUA transferă ultima bază irakienilor
Pagina a fost generata in 0.8886 secunde