Angajatul de la SPIT arestat avea acasă "fabrică" de certificate fiscale

1415
4
Angajatul de la SPIT arestat avea acasă
Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a lui Adrian Cosmin Sporea, de 37 de ani, angajat al Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța, și Teodor Sorin Tănase, de 41 de ani, administrator al unei societăți comerciale. Acuzațiile aduse lui Sporea sunt luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice și fals material în înscrisuri oficiale, iar lui Tănase: dare de mită, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice și instigare la fals material în înscrisuri oficiale, toate infracțiunile reținute în sarcina celor doi inculpați fiind comise în formă continuată.
În baza probelor strânse la dosar, anchetatorii au stabilit că, în perioada octombrie 2011 - ianuarie 2012, Sporea, în calitate de funcționar public la SPIT Constanța, în cinci rânduri a primit diferite sume de bani, între 250 și 300 de lei, de la coinculpatul Tănase, administrator al unei societăți comerciale. De acești bani, funcționarul public a contrafăcut certificate (deși beneficiarii aveau debite către bugetul local sau nu declaraseră la organele fiscale autovehiculele cumpărate), certificate pe care Tănase le folosea în mod fraudulos la înmatricularea unor autovehicule pentru diferiți beneficiari.
Procurorii spun că, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că documentele oficiale erau contrafăcute de Sporea chiar de la calculatorul de acasă, cu ocazia percheziției în locuința sa fiind găsită de altfel și o ștampilă cu impresiunea Serviciului public de impozite, taxe și alte venituri la bugetul local Constanța.

Ce spune șefa de la SPIT despre angajatul Sporea?
Virginia Uzun, directorul executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța, spune că Adrian Cosmin Sporea era angajat din data de 10 octombrie 2007, în funcția de referent. Acesta avea atribuții cu privire la emiterea, verificarea și eliberarea certificatelor de atestare fiscală.
"Pe perioada desfășurării activității în cadrul SPIT, funcționarului public Adrian Cosmin Sporea i-a fost aplicată o singură sancțiune disciplinară, în cursul anului 2008, ce a constat în diminuarea drepturilor salariale cu 10% pe o perioadă de o lună. Sancțiunea a fost aplicată pentru stabilirea eronată a unui debit, transmis ulterior spre executare silită fără a fi verificat. Eroarea a fost remediată concomitent cu aplicarea sancțiunii, contribuabilul neavând de suferit", spune Virginia Uzun.
Pentru că judecătorii au dispus arestarea lui Sporea, acestuia, automat, i-au fost suspendate raporturile de muncă, potrivit dispozițiilor în vigoare.
De asemenea, SPIT solicită contribuabililor care au suspiciuni asupra validității unor astfel de documente să procedeze la verificarea acestora pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, la secțiunea "Servicii Online - Verifică certificat fiscal și/sau Verifică fișa de înmatriculare auto", iar în situația în care acestea le sunt confirmate să sesizeze conducerea instituției în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comentează știrea

plictiseala mare monser!
20 aprilie 2012
ha ha ha ha ha ha ha

m-am spart de ras! pai parca asta e singurul! greseala lui a fost ca s-a lacomit si nu a impartit mangleala cu cine trebuia si de acolo turnatoria! ce stire senzationala! alta fraticule ca de astea suntem satui .ce zici de o stire cum ca in romania totul e bine si frumos si ca ne-am mai civilizat si noi putin?

ion
21 aprilie 2012
spit

in sfirsit unul de la spit dat la gazeta ca exemplu negativ! de ce nubscrieti si de totii panglicarii ceilalti angajati ai cumetrei uzun , care habar nu au de ce sunt pusi la birourile alea ,decit ca trebuie sa-ti ia banii, dar mai departe nimic . eu am patit-o de mai multe ori cind am fost sa radiez o masina , apoi sa iau o stampila sa incep operatiunile sa inscriu o alta.alea dupa ce mi-au luat banii se uitau la mine ca niste dobitoace ce sunt , si nu vroiau sa-mi puna stampila pe hirtii pentru ca nu stiau despre ce e vorba ! asta dupa ce imi luasera banii si au zis ca-mi stampileaza actul ! astia sunt angajatii spit constanta , succesuri in continuare dna uzun !

moartea-n vacanta
21 aprilie 2012
sa ma p/i/s pe soldatii tai

...si da-ne noua, Doamne, cat mai multi dementi si cretinei, ca multa nevoie avem de ei. Nu stiam ca internatii de la Palazu au voie sa accesese internetul.

haihui
21 aprilie 2012
pt admin

Chiar nu se poate să-i dai un ban IP idiotului care spamează zilnic pe aici, cu moartea lui roșie cu tot?!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Polițiștii infractori vor să fie liberi
Pagina a fost generata in 0.3718 secunde