La Teheran a început o reuniune tripartită la nivel de experți privind Siria

82
La Teheran a început o reuniune tripartită la nivel de experți privind Siria - image1106617galleryv9luar1106617-1502210307.jpg

Articole recomandate

Reprezentanți ai Iranului, Rusiei și Turciei au început marți la Teheran o reuniune la nivel de experți privind Siria, anunță Agerpres.ro.



Reuniunea are drept scop stabilirea agendei convorbirilor de pace privind Siria ce vor avea loc în capitala kazahă Astana într-un viitor apropiat, potrivit sursei. În cadrul reuniunii de la Teheran, care va dura două zile, participanții vor face un schimb de opinii despre armistițiul aflat în vigoare și despre stabilirea unor zone de dezescaladare în Siria.

Viitoarele convorbiri de la Astana vor avea loc la sfârșitul lunii august și la ele vor participa reprezentanți din Iran, Rusia și Turcia, delegații din partea guvernului sirian și a forțelor de opoziție siriene, precum și observatori ai Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Pe 6 iulie, Rusia, Turcia și Iran au convenit ca la convorbirile de la Astana să formeze un grup de lucru comun privind stabilirea de zone de dezescaladare în Siria.

Pe 4 mai, cele trei țări au semnat un memorandum de înțelegere privind înființarea a patru zone de dezescaladare în Siria, ce au ca scop diminuarea tensiunilor pentru cel puțin șase luni în Siria, unde războiul a intrat în cel de-al șaptelea an.

Potrivit memorandumului, guvernul și forțele de opoziție vor înceta luptele în patru zone: provincia Idlib (nord-vest), provincia Homs (centru), zona rurală Ghouta orientală a Damascului, precum și zone din provinciile Daraa și Quneitra din sudul Siriei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0651 secunde