Concurs Lanț uman palestinian în Fâșia Gaza

280

Articole recomandate

Palestinienii care protestează față de blocada impusă de Israel au format un lanț uman, ieri, în Fâșia Gaza, regiune care este controlată de Hamas, iar Israelul a amenințat că va folosi forța, dacă aceștia încearcă să intre pe teritoriul israelian, relatează Reuters.
Organizatorii, cu legături cu Hamas, care conduce în Fâșia Gaza, au spus anterior că vor organiza o manifestație pașnică la care vor participa 40.000 - 50.000 de femei și copii, vor forma un lanț uman de-a lungul graniței și vor cere ridicarea blocadei israeliene.
Izolarea Fâșiei Gaza s-a intensificat când Hamasul a preluat controlul asupra regiunii în luna iunie, după lupte de stradă cu forțele Fatah ale președintelui palestinian, Mahmoud Abbas.
Hamas a făcut breșe în zidul dintre teritoriile palestiniene și Egipt luna trecută, permițând multor palestinieni să treacă frontiera.
Organizatorii protestului de ieri au declarat că manifestanților li s-a spus să nu încerce să treacă frontiera cu Israelul. "Dar ei vor arăta lumii că asediul trebuie să înceteze", a spus un oficial palestinian. El a precizat că protestatarii au fost instruiți să stea la un kilometru distanță de frontieră și că vor fi supravegheați de poliție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7768 secunde