Ministrul de interne german, Nancy Faeser:

„Liderii comunităţii musulmane trebuie să combată antisemitismul”

609
„Liderii comunităţii musulmane trebuie să combată antisemitismul” - 1-1700559640.jpg

Articole de la același autor

Ministrul de interne german, Nancy Faeser, a făcut apel către organizaţiile musulmane din Germania pentru a adopta o poziţie mai fermă împotriva antisemitismului, înaintea ediţiei din acest an a Conferinţei Islamice Germane, transmite agenţia DPA.

Începând din 2006, Conferinţa Islamică Germană este principalul forum al guvernului federal de la Berlin pentru dialog şi cooperare cu musulmanii şi cu reprezentanţii lor din Germania.

„Este şi responsabilitatea principalelor asociaţii islamice din Germania să se pronunţe clar şi răspicat împotriva urii contra evreilor şi ostilităţii faţă de Israel - în rugăciunile de vineri, în comunităţile lor sau pe canalele lor de social media'”, a declarat Faeser.

„Marile asociaţii islamice trebuie să ajute la garantarea faptului că resentimentele antisemite nu se răspândesc şi mai mult”, a spus ea, subliniind că în această privinţă ar dori să vadă mai multă claritate din partea asociaţiilor musulmane. „Chiar acum, trebuie să facem din ascensiunea antisemitismului un subiect al Conferinţei Islamice Germane”, a continuat ministrul de interne german.

Totuşi, Nancy Faeser a ţinut să accentueze că în niciun caz musulmanii din Germania nu trebuie să fie consideraţi răspunzători pentru „teroarea islamistă”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2452 secunde