Liderii G7 condamnă atacul abominabil din Kremenciuk

122
Liderii G7 condamnă atacul abominabil din Kremenciuk - liderig7-1656423178.jpg

Articole de la același autor

Bilanţul victimelor în urma atacului cu rachetă al forţelor ruse asupra unui centru comercial din Kremenciuk a crescut. Potrivit informațiilor transmise marți de șeful serviciilor de urgență ucrainene, 16 oameni au murit și 59 au fost răniți. Liderii din întreaga lume au denunțat acest atac, pe care l-au calificat drept crimă de război. Eforturile de salvare sunt în desfășurare, iar căutarea supraviețuitorilor continuă. Președintele Volodimir Zelenski a susținut că peste 1.000 de oameni erau în centrul comercial în momentul atacului. La solicitarea Ucrainei, Consiliul de securitate al ONU s-a reunit marți, 28 iunie, pentru a discuta despre cele mai recente atacuri ale Rusiei asupra zonelor civile.


În evaluarea de luni spre marți, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) susține că bombardamentul efectuat de ruși asupra centrului comercial din Kremenciuk vine după o intensificare a loviturilor cu rachete împotriva infrastructurii ucrainene și a țintelor civile din ultimele zile.
 

Consilierul ministrului ucrainean de interne Vadym Denisenko a afirmat că forțele ruse au început o campanie de atacuri masive și în mare parte nediscriminatorii cu rachete împotriva orașelor ucrainene. Similar, un oficial american din domeniul apărării a spus pentru Foreign Policy, sub rezerva anonimatului, că forțele ruse se bazează din ce în ce mai mult pe lovituri de artilerie și rachete pentru a avansa în operațiunile din Ucraina.


Pe măsură ce forțele ruse continuă să își epuizeze rezervele de armament de înaltă precizie, astfel de atacuri care provoacă daune colaterale substanțiale populației civile probabil că se vor intensifica, mai spune ISW.

De asemenea, ISW, mai notează autoritățile militare rusești, continuă să caute modalități de a-și reface forțele din ce în ce mai epuizate, dar fără a anunța o mobilizare generală.


Aceste arme au fost concepute pentru a ataca ținte de importanță strategică, dar Rusia continuă să le folosească în număr mare pentru a obține avantaje tactice.
 

Ministerul britanic al Apărării mai spune că Rusia a reunit pe zona liniei de contact elementele de bază din șase armate diferite, dar a obținut doar un succes tactic la Severodonețk.

Forțele armate rusești sunt din ce în ce mai afectate. În prezent, acestea acceptă un nivel degradat al eficacității de luptă, care este probabil nesustenabil pe termen lung.


În evaluarea de marți dimineață a războiului din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării notează că forța de luptă a Rusiei este tot mai degradată și a folosit elementele de bază din șase corpuri de armată pentru un succes tactic la Severodonețk, operând cu un nivel degradat de eficacitate ce nu este sustenabil pe termen lung.


Londra transmite că forțele ucrainene continuă să își consolideze pozițiile pe zone mai înalte din orașul Lisiceansk, după ce s-au retras din Severodonetsk.
 

Trupele de apărare continuă să perturbe comanda și controlul rusesc prin lovituri reușite în spatele liniilor rusești, mai spune Ministerul britanic al Apărării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4466 secunde