Etapa de la Constanţa a Circuitului Naţional de mini-rugby, dedicată antrenorului emerit Mihail Naca

302
Etapa de la Constanţa a Circuitului Naţional de mini-rugby, dedicată antrenorului emerit Mihail Naca - 1-1656422735.jpg

Articole de la același autor

Circuitul Naţional de mini-rugby a programat, timp de trei zile, pe stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanţa, întrecerile etapei a doua. Câteva sute de mici practicanţi ai sportului cu balonul oval, din toată ţara, şi-au demonstrat îndemânarea într-un concurs de neuitat la mal de mare.

Etapă a circuitului dedicată celui ce a fost Mihail Naca, antrenor emerit sub comanda căruia Farul a cucerit şase titluri de campioană naţională, în organizarea Waves Academy, competiţia de la Constanţa a reunit la start mici rugbişti la trei categorii de vârstă: U8, U10 şi U12.

Judeţul nostru a fost reprezentat de echipe ale cluburilor CS Dragonii Rugby Constanţa şi CS Victoria Cumpăna.

La categoria U8, echipa Dragonii Constanţa a bifat o singură victorie, scor 5-0 cu CSM Suceava, suferind în schimb patru înfrângeri (15-35 cu Warriors Arad, 25-30 cu Warriors Timişoara, 10-20 cu CSS Gura Humorului şi 5-20 cu Şoimii Bucureşti), în urma cărora a încheiat etapa pe locul cinci în clasament.

Tot o victorie în contul Dragonilor am consemnat şi la categoria U10, 5-0 cu CS Victoria Cumpăna, restul partidelor fiind pierdute: 0-35 cu Warriors Timişoara, 10-20 cu CSS Gura Humorului, 10-25 cu Warriors Arad, 0-40 cu CSS Bârlad, 0-35 cu Cluj Junior şi 20-35 cu CS Olimpia.

Înfrângeri pe linie pentru CS Victoria Cumpăna, trei dintre ele chiar fără eseu marcat: 0-5 cu Warriors Arad, 0-5 cu CS Olimpia, 0-5 cu CSS Bârlad, 5-40 cu Cluj Junior, 25-40 cu CSS Gura Humorului şi 15-40 cu Warriors Timişoara.

În clasamentul etapei, Dragonii Constanţa şi CS Victoria Cumpăna au ocupat ultimele două poziţii ale categoriei U19, locurile şapte, respectiv opt.

La categoria U12, CS Victoria Cumpăna a fost repartizată în Grupa 1, unde a reuşit să se impună în faţa celor de la CSM Suceava, scor 5-0, dar a cedat, de fiecare dată cu 0-5, în meciurile cu CS „Florin Popovici” şi Şoimii Bucureşti. În partida pentru locurile 5-8, echipa constănţeană a surclasat pe CSS Bârlad, scor 45-0, încheind turneul pe poziţia a cincea.

În partea superioară a ierarhiei, echipa Şoimii Bucureşti s-a impus la U8 şi U12, la ultima categorie de vârstă câştigând şi prima etapă, cea de la Cluj, la fel ca echipa Cluj Junior, care şi-a trecut în cont a doua victorie de circuit la U10, după cea obţinută pe teren propriu.

Etapa a treia va avea loc la Gura Humorului, între 29 şi 31 iulie.

XXX

Tinerii rugbişti de la CS Năvodari, pregătiţi de antrenorii Robert Diaconescu şi Onal Agiacai, au avut parte de un program încărcat în acest final de lună iunie.

Ei au participat la ediţia inaugurală a Memorialului „Matei Rotaru”, care s-a desfăşurat pe stadionul „Mihail Naca” din Constanţa, dar şi la prima ediţie a turneului „Oval Beach Diamond”, organizat în staţiunea Mamaia, pe plaja din faţa Radio Vacanţa.

Foto: Federaţia Română de Rugby

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6795 secunde