Liderul opoziției venezuelene acceptă amânarea învestiturii lui Hugo Chavez

209
Liderul opoziției venezuelene acceptă amânarea învestiturii lui Hugo Chavez - venezuelahugochavezcopy2-1357804055.jpg
Liderul opoziției venezuelene Henrique Capriles a luat act, miercuri, de decizia Curții Supreme de Justiție (TSJ) de a-i permite președintelui Hugo Chavez, spitalizat de o lună în Cuba, să își amâne depunerea jurământului prevăzută de Constituție la 10 ianuarie.


"A fost o decizie, a fost o interpretare a TSJ (...) acum dumneavoastră, domnule Maduro, vă revine responsabilitatea de a vă asuma datoria și de a guverna", a declarat în fața presei Capriles, adresându-i-se vicepreședintelui Nicolas Maduro, căruia Hugo Chavez i-a încredințat o parte din prerogative înainte de a părăsi țara, la 10 decembrie.
Anterior, Curtea Supremă a decretat că învestitura lui Chavez, reales în octombrie, "poate avea loc la o dată ulterioară în fața TSJ" și nu în fața Adunării Naționale, iar aceasta "în pofida faptului că la 10 ianuarie începe o nouă perioadă constituțională".
În plus, cei șapte judecători ai camerei constituționale a TSJ au decis că în virtutea "principiului continuității administrative", Guvernul și vicepreședintele Nicolas Maduro vor rămâne în funcții până când Chavez va putea fi învestit, a anunțat în fața presei președintele TSJ, Luisa Estella Morales.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.983 secunde