Lista neagră a Rusiei / Parlamentul European reacționează

105
Lista neagră a Rusiei / Parlamentul European reacționează - martinschulznasultv-1433334147.jpg

Articole recomandate

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a anunțat că instituția pe care o conduce interzice accesul în legislativ pentru ambasadorul Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, ca represalii contra listei întocmite de Kremlin cu 89 de cetățeni europeni, critici ai politicii Moscovei, declarați indezirabili în Rusia.

Lista neagră a Rusiei a fost notificată diplomaților europeni joi. Ea cuprinde și un număr de foști sau actuali parlamentari europeni care l-au criticat deschis pe președintele Vladimir Putin și poziția Rusiei în războiul din Ucraina.

Răspunsul Uniunii Europene, unul ferm


 "Ca urmare a publicării listei negre a personalităților politice și oficialilor europeni, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, l-a informat astăzi (marți) pe ambasadorul rus pe lângă UE că, în măsura în care autoritățile ruse nu au reușit să garanteze transparența deciziilor lor (...), consideră că este justificat să se reacționeze prin măsuri corespunzătoare", a subliniat biroul președintelui Parlamentului UE.

Martin Schulz interzice accesul în Parlamen / În consecință, Martin Schulz a declarat că legislativul "va restrânge accesul în Parlament ambasadorului rus, precum și unui alt oficial rus", a cărui identitate nu a fost dezvăluită.


În plus, Parlamentul European "își suspendă angajamentele față de Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia și va examina în detaliu solicitările de vizitare a Parlamentului European depuse de deputați ruși".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4882 secunde