Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius:

„Livrarea de avioane de luptă Ucrainei nu este o prioritate în acest moment”

79
„Livrarea de avioane de luptă Ucrainei nu este o prioritate în acest moment” - 1-1676449531.jpg

Articole recomandate

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că livrarea de avioane de luptă Ucrainei nu este o prioritate în acest moment, precizând însă că acest aspect va fi discutat cu siguranţă, relatează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

„Securizarea spaţiului aerian al Ucrainei este prioritatea. Doar atunci când cerul de deasupra Ucrainei va fi sigur în următoarele trei, patru luni, atunci se poate vorbi de următorii paşi”, a declarat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, la canalul de televiziune german ARD.

Problema livrării de avioane de luptă Ucrainei nu e acum cea mai urgentă, deşi e o discuţie care se poartă între aliaţi, urgent e să se livreze ce s-a promis deja, precum vehicule blindate şi tancuri, a transmis şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Oficialul NATO a oferit acest răspuns când a fost întrebat înainte de o reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina dacă pregăteşte o decizie unanimă a NATO privind livrarea de avioane de luptă Ucrainei, după cum a solicitat premierul polonez Mateusz Morawiecki la reuniunea Consiliului European de săptămâna trecută.

XXX

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat o situaţie „extrem de dificilă” în est, în faţa trupelor ruse, care au câştigat teren în ultimele săptămâni, în special lângă Bahmut.

„Situaţia din prima linie, în special în regiunile Doneţk şi Lugansk, rămâne extrem de dificilă. Este literalmente o bătălie pentru fiecare metru de pământ ucrainean”, a spus Zelenski în discursul său video rostit marţi seară.

Un oraş cu aproximativ 70.000 de locuitori înainte de ofensiva rusă declanşată cu aproape un an în urmă, Bahmut este în mare parte distrus în urma celor şase luni de lupte, care au provocat pierderi grele ambelor tabere.

Chiar dacă importanţa sa strategică este contestată, oraşul a dobândit statutul de simbol al luptei între Moscova şi Kiev pentru controlul regiunii industriale Doneţk.

Preşedinţia ucraineană a admis o situaţie „complicată” în localitatea Paraskovievka, la numai aproximativ 10 km de centrul oraşului Bahmut, care „se confruntă cu bombardamente şi atacuri ruseşti intense”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5578 secunde