Lukaşenko, anunț important despre armele nucleare rusești aflate în Belarus

192
Lukaşenko, anunț important despre armele nucleare rusești aflate în Belarus - lu-1688221111.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, cel mai ferm aliat al lui Putin în războiul din Ucraina, s-a arătat convins că armele nucleare tactice ruseşti desfăşurate în ţara sa nu vor fi folosite niciodată, informează Reuters, citată de Agerpres.


Într-un discurs rostit cu ocazia Zilei Naţionale a fostului stat sovietic, Lukașenko a spus că staţionarea armelor nucleare tactice rusești în Belarus a fost "cea mai fermă iniţiativă a mea".


"Pe măsură ce avansăm, devenim din ce în ce mai convinşi că ele (armele) trebuie să fie staţionate aici, în Belarus, într-un loc de încredere", a declarat președintele Belarusului, potrvit agenţiei de presă de stat BelTA.


"Sunt sigur că nu va trebui să le folosim niciodată în timp ce ele sunt aici. Şi niciun duşman nu va pune vreodată piciorul pe pământul nostru", a subliniat acesta.


Lukaşenko, ca şi Rusia, a acuzat în mod repetat ţările occidentale că încearcă să-i distrugă ţara şi spune că desfăşurarea nucleară este necesară pentru a descuraja potenţialii agresori.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.423 secunde