Luptele din Fâșia Gaza au ucis până acum peste 500 de palestinieni

341
Lupte extrem de violente au avut loc luni seară în interiorul orașului Gaza, între combatanții Hamas și armata israeliană. Conform mai multor martori și a poliției israeliene, soldații israelieni au intrat pentru prima oară, de la pătrunderea în Fâșia Gaza, în conflict deschis cu trupele Hamas. Martorii spun că primele confruntări directe între soldații israelieni și zeci de luptători ai Hamas și ai Jihadului Islamic au început în cartierul Hujaiya din estul orașului. Jihadul Islamic a anunțat, de altfel, moartea unuia din combatanții săi.
Explozii sporadice au avut loc și în timpul nopții de duminică, ca urmare a atacurilor lansate de aviația israeliană. Cele 11 zile de război au făcut până acum cel puțin 517 morți, dintre care 87 de copii, în rândul palestinienilor, și 2.450 de răniți, potrivit surselor medicale, citate de France Presse.
În același timp, numărul pierderilor de partea israeliană se ridică la un mort și aproape 100 de răniți. Militarii evrei, susținuți de aviație, blindate și artilerie, au ocupat porțiuni importante din Fâșia Gaza. E de așteptat ca această nouă etapă a confruntării să încetinească, pe de o parte, înaintarea forțelor israeliene și, pe de altă parte, să crească și mai mult numărul victimelor din rândul populației civile.
Alte zeci de palestinieni au fost uciși ieri într-un raid aerian israelian asupra unei școli administrate de Națiunile Unite în Fâșia Gaza, au declarat surse medicale și reprezentanți ONU citați de Reuters și AFP.
Sute de palestinieni se refugiaseră în școală după izbucnirea luptelor violente dintre soldații israelieni și luptătorii Hamas în nordul Fâșiei Gaza.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.196 secunde