Lupu și Filat au rostit discursuri în rusă de Ziua Victoriei

383

Articole recomandate

Președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, și premierul Vlad Filat au rostit ieri discursuri în limba rusă, cu ocazia festivităților organizate la Chișinău pentru a marca Ziua Victoriei.
Veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial și ai altor conflicte militare, oameni simpli și demnitari de stat s-au strâns ieri la complexul memorial Eternitate, centrul manifestațiilor de Ziua Victoriei la Chișinău.
Lupu și Filat au felicitat și au mulțumit veteranilor pentru victorie. "Dorim ca eroismul dumneavoastră să ni-l lăsați ca moștenire, căci astăzi bunăstarea nu se poate realiza într-o lume sfâșiată de războaie și terorism", a spus premierul.
La rândul său, președintele interimar a menționat că, deși în prezent lumea e bântuită de conflicte, speră că până la urmă rațiunea și înțelepciunea vor triumfa. "Slavă zilei de 9 mai, slavă Zilei marii Victorii asupra fascismului", a mai spus Lupu.
După ce au transmis mesaje de mulțumire, președintele interimar și premierul au depus flori la focul veșnic.
În același timp, comuniștii și-au scos luni simpatizanții în stradă. Ei au trecut încolonați, prin centrul Capitalei, spre complexul memorial Eternitate, fluturând drapele roșii și steagurile candidatului PCRM la fotoliul de primar al Capitalei.
Anul trecut, președintele interimar de atunci al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a refuzat invitația la parada aniversară de Ziua Victoriei de la Moscova, dând naștere unei polemici inclusiv pe plan intern. Inițial, Ghimpu se împotrivise participării soldaților din R. Moldova la marea paradă organizată la Moscova, dar în cele din urmă Chișinăul a fost reprezentat de 70 de militari și de ambasadorul în Federația Rusă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8677 secunde