Kaiaciștii și canoiștii au pus stăpânire pe Lacul Bascov

Concurs Farul și-a construit "Armada" de lux (galerie foto)

1994
1
Farul și-a construit

Articole de la același autor

Sezonul de kaiac-canoe este în plină desfășurare. În cele două concursuri
de pe Lacul Bascov, oamenii apelor au avut serios de lucru, iar ambarcațiunile
de la CS Farul au prins viteză către podiumul de premiere.

Regalul nautic de pe Lacul Bascov (Pitești) s-a deschis cu întrecerile Campionatului Național de fond pentru juniori, la startul căruia s-au aliniat peste 300 de sportivi, reprezentând 30 de cluburi.
Pe traseul de 4.000 m, pentru "Armada" Farului Constanța, au tras nouă sportivi, rezultatele lor fiind foarte bune.
Astfel, pe primul loc s-au clasat ambarcațiunile masculine K2 juniori I (Ionuț Maneachin / Ionuț Sîrbu), C2 juniori II (Ionel Ciornei / Cătălin Grigoraș) și C1 juniori II (Petrică Moroianu), pe poziția secundă a terminat junioara II Emilia Turtoi, în proba de K1, în timp ce echipajul feminin K2, avându-le la bord pe Daniela Varona și Andra Sîrbu, tot junioare II, au terminat finala pe locul trei.
Chiar dacă nu a urcat pe podium, Adrian Bularda s-a descurcat onorabil la K1, ocupând locul patru.
v v v
După o zi de pauză, în care și-au refăcut forțele, kaiaciștii și canoiștii au urcat din nou în bărci, pentru a concura în cadrul Campionatului Național de primăvară pentru ambarcațiuni mici (simplu și dublu). Și de data aceasta, constănțenii s-au descurcat de minune, atât în serii, cât și în finale, trecându-și în cont nu mai puțin de opt medalii.
Aur au câștigat echipajele Turtoi / Sîrbu, la K2fX200 m, Maneachin / Sîrbu, la K2bX1.000 m, și Ciornei / Grigoraș, la C2bX1.000 m, cu argint au fost recompensați E. Turtoi, la K1fX500 m, și echipajele Meneachin / Sîrbu, la K2bX200 m, și Ciornei / Grigoraș, la C2bX200 m, iar P. Moroianu și-a adjudecat, în două, rânduri, bronzul, la C1bX200 m și C1bX1.000 m. La fel ca la Naționalele de fond, Bularda a fost al patrulea la K1bX1.000 m.
De pregătirea sportivilor de la CS Farul, s-au ocupat profesorii Maria, Ștefan și Gabriel Aftenie.
"Suntem foarte mulțumiți de rezultatele sportivilor noștri, care sunt pe măsura efortului depus. Au fost două competiții de nivel ridicat, în care cluburile și-au trimis cei mai buni reprezentanți. Orșova a dominat întrecerile, dar țineți cont de faptul că acest centru a avut nu mai puțin de 95 de sportivi în concurs! Altfel, noi, tehnicienii, remarcăm condițiile foarte bune oferite de organizatori, pista a fost modernizată, la fel și turnul de sosire", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Gabriel Aftenie.
v v v
Pentru kaiaciștii și canoiștii Farului, urmează, la vară, participarea la Campionatul Național de viteză pentru juniori, care se va desfășura tot pe Lacul Bascov.
Altfel, la Campionatele Naționale de fond pentru seniori, echipajul Maneachin / Sîrbu s-a clasat pe locul trei la K2bX4.000 m.

Comentează știrea

Sirbu Andra
7 martie 2012
Kaiac

Este foarte mult de muncit pentru aceste rezultate...In acelasi timp ai si satisfactii...Cine vrea sa se apuce de acest sport ar trebui sa se gandeasca bine,deoarece la antrenamente nu se sta si nici joaca nu este...;)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.663 secunde