Măcel în Siria: 123 civili uciși într-o singură zi

934
Măcel în Siria: 123 civili uciși într-o singură zi - siria-1324482906.jpg
Forțele de securitate siriene au ucis marți 111 civili la Kafrueid, în regiunea Idleb, din nord-vestul Siriei, potrivit unui nou bilanț prezentat ieri de Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDH).
Această asociație cu sediul în Marea Britanie anunțase marți un bilanț de 37 de morți la Kafrueid, dar precizase că se teme de un "masacru" în acest sat, unde "zeci de civili" erau încercuiți de armată.
OSDH a precizat că cei 111 civili și militanți au fost uciși în timp ce încercau să fugă din sat, situat în regiunea Jabal al-Zauia, la peste 330 de kilometri nord de Damasc. Până în prezent, 52 dintre cele 111 victime au putut fi identificate.
Acest nou bilanț ridică la 123 numărul civililor morți în Siria marți, alți 12 fiind uciși de forțele de securitate la Homs (centru), potrivit OSDH.
Confruntările violente între armată și dezertori s-au soldat marți cu circa o sută de morți în rândul militarilor disidenți tot în provincia Idleb, potrivit OSDH.
Aceasta a fost una dintre cele mai violente zile de la începutul revoltei, la jumătatea lui martie, împotriva regimului președintelui Bashar al-Assad, a cărei reprimare s-a soldat, potrivit ONU, cu peste 5.000 de morți în nouă luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5324 secunde