MAE: Nu există români printre victimele cutremurului din Maroc, până în acest moment

436
MAE: Nu există români printre victimele cutremurului din Maroc, până în acest moment - index-1694337026.png

Articole de la același autor

Nu există români printre victimele cutremurului din Maroc, până în acest moment, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Rabat, a anunțat, Ministerul Afacerilor Externe.


„În continuarea informațiilor referitoare la seismul produs la data de 8 septembrie 2023, în zona munților Atlas din Regatul Maroc, soldat cu morți și răniți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Rabat menține legătura cu autoritățile locale implicate în gestionarea urmărilor cutremurului și cu cetățenii români rezidenți, demersuri efectuate în coordonarea Centralei MAE.


Până în acest moment, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Rabat, nu există cetățeni români printre victimele cutremurului”, se arată în comunicatul emis de MAE.


Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93 și +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare: +212 67 99 77 751.


Peste 2000 de morți după cutremurul devastator din Maroc


Cutremurul devastator de sâmbătă din Maroc a luat viața la peste 2000 de oameni, potrivit celui mai recent bilanț transmis de autorități.
Ministerul de Interne din Maroc a anunţat sâmbătă seara un nou bilanţ: 2.012 persoane au fost ucise şi 2.059 rănite, dintre care 1.404 sunt în stare critică.


Supravieţuitorii îşi petrec noaptea în aer liber în Munţii Atlas, după ce seismul a distrus case şi sate întregi, având cel mai ucigător bilanţ din ultimele şase decenii.
Localnicii încă mai căutau supravieţuitori îngropaţi pe versanţi, unde casele din cărămidă de lut, piatră şi lemn brut au fost puse la pământ.


Vechiul oraş istoric Marrakech a suferit, de asemenea, pagube importante.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4015 secunde