MAE recomandă cetățenilor români să evite deplasările în zona Peninsula Sinai – Egipt

413
MAE recomandă cetățenilor români să evite deplasările în zona Peninsula Sinai – Egipt - download-1697811881.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă imperativ cetăţenilor români să evite deplasările în zona de nord a Peninsulei Sinai (afectată periodic de comiterea de atentate teroriste), zona de vest a R.A. Egipt situată în proximitatea frontierei cu Libia și zona de frontieră cu Republica Sudan.


În contextul extinderii măsurilor de securitate și control instituite de autoritățile egiptene, MAE recomandă cetățenilor români să manifeste o atitudine cooperantă cu reprezentanții acestora, dacă se impune, precum și o atenție sporită în vederea evitării zonelor/ obiectivelor de interes public aglomerate sau unde se pot forma aglomerări spontane cetățenești.


Ca măsură de precauţie, cetățenilor români li se recomandă să evite călătoriile pe cont propriu în R.A. Egipt, prin PTF Taba (aflat la frontiera cu Israel), Muntele Sinai sau Mânăstirea Sfânta Ecaterina.
Totodată, se recomandă cetățenilor români să își înregistreze prezența pe teritoriul R. A. Egipt, atât celor care doresc să locuiască pentru o perioadă mai lungă de timp, cât și turiștilor, prin intermediul tour-operatorului român care este responsabil de desfășurarea sejurului.


Cetăţenii români sunt sfătuiţi de MAE să manifeste prudenţă în locurile publice, mai ales în zonele de amplasare a caselor de schimb valutar, băncilor comerciale şi în proximitatea localurilor/restaurantelor și sediilor unor instituţii publice.


Restricții de circulație în zona Sinaiului de Nord


În Guvernoratul Sinaiul de Nord, restricţia de circulaţie este impusă în intervalul orar 23:00 – 06:00, cu excepţia oraşelor Al-Arish şi Sheikh Zuweid şi a zonelor limitrofe, unde restricţiile de circulaţie sunt impuse în intervalul orar 19:00 – 06:00, mai precizează MAE.
În ultima perioadă, în zona localității Al-Arish au avut loc, din nou, activități derulate de grupările extremiste, context în care au fost înregistrate atentate teroriste, soldate cu numeroase pierderi de vieți omenești. De asemenea, punctul de trecere frontieră Rafah cu Fâșia Gaza este deschis pentru o perioadă nedeterminată, ceea ce va permite celor 250 de români din Gaza să se evacuze din cauza atacurilor armatei israeliene (IDF).


În acest sens, autorităţile egiptene au adoptat o nouă lege, care prevede faptul că persoanelor care construiesc sau tranzitează tunelurile din zonele de frontieră ale R.A. Egipt li se aplică PEDEAPSA DETENȚIEI PE VIAŢĂ, conform legislației în vigoare.


Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Cairo: +20227360107, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al Ambasadei României în R.A. Egipt: +20227359546.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3633 secunde