Conferință internațională dedicată civilizației turce, la Universitatea ”Ovidius”

35180
Conferință internațională dedicată civilizației turce, la Universitatea ”Ovidius” - uocfoto1-1-1697811492.jpg

Articole de la același autor

Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius din Constanța, în parteneriat cu Agenția Turcă pentru Cooperare și Coordonare (TIKA) și  Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR), organizează, în perioada 19-21 octombrie 2023, cea de-a V-a ediție a Conferinței Internaționale Polifonii culturale. Limba, cultura și civilizația turcă în lume, cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la proclamarea Republicii Turcia.

La eveniment participă peste 60 de profesori și cercetători care susțin lucrări în cadrul secțiunilor de studii literare, studii de lingvistică, studii culturale și didactică.

În deschiderea conferinței din data de 19 octombrie 2023 au luat cuvântul Excelența Sa, domnul Özgür Kıvanç Altan – ambasadorul Republicii Turcia la București, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu – rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, conf. univ. dr. Alina Buzatu – decanul Facultății de Litere, Mahmut Çevik – vicepreședintele Agenției Turce de Colaborare și Coordonare al Republicii Turcia, ing. Fedbi Osman – președintele Uniunii Democrate Turce din România. Deschiderea manifestării științifice a fost urmată de două conferințe plenare susținute de prof. univ. dr.  Ömer Turan, Universitatea Tehnică a Orientului Mijlociu, Ankara, Republica Turcia și de prof. univ. dr. habil. emerit Liviu Franga, Universitatea din București.

De asemenea, în campus a avut loc vernisajul expoziției „Casele turcești”, expoziție realizată în acuarelă de către artistul și cadrul didactic universitar Abbas Ketizmen. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Institutul Yunus Emre.

Totodată, programul ediției din acest an al manifestării a inclus și evenimentul cultural „Ziua turcească”, constând într-o serie de acțiuni precum dansuri folclorice, picturi pe apă-Ebru, expoziții foto, tir cu arcul și caligrafie. Activitățile au fost organizate în colaborare cu Consulatul Republicii Turcia la Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.367 secunde