Cea mai frumoasă zi a noului an universitar 2023-2024 - festivitatea de deschidere

4459

Articole de la același autor

Pentru miile de studenți care frecventează cursurile celor trei universități de stat din municipiul Constanța – Universitatea „Ovidius”, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Universitatea Maritimă Constanța -, luni, 2 octombrie, este cea mai frumoasă zi a noului an universitar. Revederea cu colegii și împărtășirea amintirilor din vacanță fac și ele parte din festivitatea de deschidere. De marți, 3 octombrie, ei se vor întoarce în sălile de curs pentru un nou an universitar provocator. Spre exemplu, la Universitatea „Ovidius” activitățile didactice care debutează de mâine sunt prevăzute de-a lungul a 12 săptămâni, după care studenții vor intra în vacanța de iarnă, apoi încă o săptămână de cursuri urmată de trei săptămâni de foc.

Festivitatea de deschidere la Universitatea „Ovidius” din Constanța va avea loc anul acesta în Campusul universitar. Toți studenții și părinții sunt invitați, începând cu ora 11, să ia parte la festivul eveniment și să se bucure de începutul unor noi oportunități de învățare și formare.

Reamintim că, în sesiunea de admitere din luna iulie, un număr uriaș de peste 4.300 de candidați și-au exprimat interesul de a se înscrie la cea mai mare universitate din Dobrogea. „La sesiunea de admitere din această vară, 8.250 de tineri și-au depus dosarele la cele 16 facultăți, universitatea noastră înregistrând un număr record de candidați raportat la ultimii cinci ani. Și în ceea ce privește candidații români de pretutindeni, Universitatea «Ovidius» a înregistrat cel mai mare număr de studenți înmatriculați, comparativ cu sesiunile de admitere din 2019 până în prezent”, declara, atunci, rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Mai apoi, în sesiunea de admitere din septembrie, Universitatea „Ovidius” din Constanța a scos la concurs peste 1.900 de locuri, din care doar 113 fără taxă, la cele 81 de programe de studii universitare de licență. De asemenea, au fost puse la dispoziția viitorilor studenți mai mult de 1.800 de locuri pentru 61 de programe universitare de master. A doua sesiune de admitere la „Ovidius” a adus ca noutate două programe de master. Este vorba despre Consilierea și managementul serviciilor de asistență socială - în domeniul Asistență Socială, domeniu nou înființat, și Consiliere și intervenție psihopedagogică în școala incluzivă - în domeniul Științele Educației.



„Vânt bun din pupa!” pentru învățământul superior de marină


La Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024 va începe de la ora 9.00 și va avea loc pe platoul mare din incinta instituției de învățământ.

Anul acesta, pentru cele două facultăți ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Inginerie Marină și Navigație și Management Naval, au optat 1.600 de studenți. Dintre aceștia, 368 sunt studenți militari. În anul I de studiu, sunt înmatriculați 99 de studenți militari și 209 de studenți civili, la programele de licență, și 255 la programele de masterat.

Și anul acesta, în primul semestru, alături de studenții români, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” vor studia 31 de studenți militari și civili de la universități partenere din Polonia, Bulgaria, Georgia și Letonia. În același timp, 47 de studenți înmatriculați la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” vor studia în primul semestru al acestui an universitar în Polonia, Germania, Bulgaria, Italia, Lituania și Muntenegru, în cadrul unor programe ERSMUS+.

Conducerea Universității Maritime din Constanța invită întreaga comunitate academică a instituției, studenții UMC, împreună cu părinții și susținătorii, să participe la deschiderea festivă a cursurilor noului an universitar 2023-2024, care va avea loc luni, 2 octombrie și va începe la ora 10.00, în aula UMC, sediul Baza Nautică a Universității Maritime din Constanța, de pe malul lacului Siutghiol.

Cu prilejului evenimentului de deschidere a anului universitar, participanții vor face un tur prin noua clădire a Universității Maritime. Vor putea identifica posibilitățile de studiu create, prin laboratoarele, simulatoarele, sălile de curs și sălile de seminar și lucrări practice puse la dispoziție studenților.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6477 secunde