O nouă șansă la studenție! Ce facultăți mai au locuri fără taxă la Universitatea "Ovidius"

8278

Articole de la același autor

Calendarul sesiunii de admitere din septembrie 2023 la Universitatea „Ovidius” din Constanța a debutat luni, 4 septembrie, atât pentru studii superioare de licență, cât și master, din cadrul celor 16 facultăți, etapă care este prevăzută a se încheia pe 10 septembrie.

Sunt scoase la concurs peste 1.900 de locuri (din care doar 113 locuri fără taxă) la cele 81 de programe de studii universitare de licență și mai mult de 1.800 de locuri pentru 61 de programe universitare de master. Acestora li se adaugă locurile speciale pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini cu plata taxelor școlare în valută, perioada generală a sesiunii de admitere fiind 4 - 15 septembrie 2023, în funcție de calendarul fiecărei facultăți.

Printre noutățile pe care le aduce a doua sesiune de admitere la cea mai mare universitate constănțeană se numără două programe de master: Consilierea și managementul serviciilor de asistență socială - în domeniul Asistență Socială - domeniu nou înființat, și Consiliere și intervenție psihopedagogică în școala incluzivă - în domeniul Științele Educației.

Conform listei actualizate, au mai rămas locuri fără taxă la următoarele facultăți: Arte (11 locuri), Construcții (două locuri), Drept și Științe Administrative (un loc), Farmacie (șase locuri), Ingineri Mecanică, Industrială și Maritimă (23 locuri), Litere (12 locuri), Matematică și Informatică (un loc), Științe Aplicate și Inginerie (20 locuri), Științe ale Naturii și Științe Agricole (opt locuri), Științe Economice (12 locuri) și Teologie (17 locuri).

În ceea ce privește locurile nebugetate, toate facultățile mai dispun de locuri cu taxă, inclusiv Medicina (39 locuri), Stomatologia (21 locuri), cele mai multe fiind la Științe Economice (340 locuri), Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (325), Științe ale Naturii și Științe Agricole (251), Litere (211).



Record de dosare în prima sesiune de admitere


În sesiunea de admitere din luna iulie pentru anul universitar 2023-2024 s-au înmatriculat peste 4.300 de candidați. „La sesiunea de admitere din această vară, 8.250 de tineri și-au depus dosarele la cele 16 facultăți, universitatea noastră înregistrând un număr record de candidați raportat la ultimii cinci ani. Și în ceea ce privește candidații români de pretutindeni, Universitatea «Ovidius» a înregistrat cel mai mare număr de studenți înmatriculați, comparativ cu sesiunile de admitere din 2019, până în prezent”, precizează rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Pentru sesiunea de toamnă, înscrierea candidaților cetățeni români, UE, SEE, CE se va realiza exclusiv online, la toate cele 16 facultăți ale UOC, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/, iar românii de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) se pot înscrie prin platforma dedicată https://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/.

Sesiunea de admitere pentru studii doctorale are loc în perioada 7 – 19 septembrie 2023, la cele șapte școli doctorale, cu opt domenii de studii de doctorat, fiind scoase la concurs peste 110 locuri.

Calendarul complet al sesiunii de toamnă

Duminică, 10 septembrie 2023, vor fi afișate rezultatele concursului de admitere.

• 11-12 septembrie 2023- înmatricularea candidaților declarați ADMIȘI

• 12 septembrie 2023- afișarea rezultatelor concursului de admitere

• 13-14 septembrie 2023 - înmatricularea candidaților declarați ADMIȘI

• 14 septembrie 2023 - afișarea rezultatelor definitive ale concursului de admitere septembrie 2023.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3787 secunde