Număr record de candidaţi la Universitatea „Ovidius”, în prima sesiune de admitere

686
1
Număr record de candidaţi la Universitatea „Ovidius”, în prima sesiune de admitere - x-sesiune-1691912748.jpg

Articole de la același autor

În sesiunea de admitere din luna iulie, pentru anul universitar 2023-2024, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa s-au înmatriculat peste 4.300 de candidați la programele universitare de licență și master. Potrivit rectorului instituţiei de învăţământ, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu,

la sesiunea de admitere din această vară, și-au depus dosarele la facultățile UOC, 8.250 de tineri, universitatea înregistrând un număr record de candidați raportat la ultimii cinci ani.

„Și în ceea ce privește candidații români de pretutindeni, UOC a înregistrat cel mai mare număr de studenți înmatriculați, comparativ cu sesiunile de admitere din 2019, până în prezent. Această creștere a numărului de candidați care aleg să studieze la UOC confirmă faptul că universitatea noastră se află pe locul întâi în opțiunea tinerilor la nivel regional și printre primele din țară, oferindu-le acestora servicii educaţionale de calitate, cu programe de studiu adaptate cerințelor pieței muncii”, a precizat rectorul. Menţionăm că pentru admiterea din luna septembrie, UOC scoate la concurs aproximativ 2.000 de locuri la cele 81 de programe de studii universitare de licență, circa 1.750 de locuri pentru cele 59 de programe universitare de master și peste 110 de locuri la cele şapte școli doctorale, cu opt domenii de studii de doctorat. 

Comentează știrea

Numaratoare
13 august 2023
"Număr record de candidaţi"

"la sesiunea de admitere din această vară, și-au depus dosarele la facultățile UOC, 8.250 de tineri, universitatea înregistrând un număr record de candidați raportat la ultimii cinci ani.". Din date, aspectele nu cred a fi prea roz si pt. UOC. Numarul de absolventi de liceu e in scadere. "record raportat la ultimii 5 ani" dar cu 10 - 20 ani inainte citi au fost ? Numarul de facultati si specializari intuitiv s-a triplat compartativ cu acum 20 ani[plus ce vine de la privati]. Una era inainte cind aveai minim 10 candidati pe loc si minim 3 pe loc foarte bine pregatiti si alta e azi cind ai paritate de 1 la 1 [baza de selectie]. Daca eliminam taxa, poate 1 la 4 ccompetitia [adica 25% din total locuri fara taxa, mult dorite de toata lumea]. Ar fi bine ca toata lumea sa aiba si studii superioare facute ca la carte daca se poate bine centrate si pe specificul economiei [specializari multiple, nu inflatie de avocati, specialisti in comunicare, economisti, etc]. Mergind pe trendul de nataliate, azi Toate Universitatile sint in criza de studenti poate si cu calitati ! [la fel si pt. UOC]. Selectia adecvata e si prin numar de elevi, la o concurenta de 1 la 1 pai e doar sa vrei ! Azi, licenta devine practic un minim educational.[aici ar fi in regula ca e dorinta de cunoastere, pregatire sau pur si simplu nevoie]. Vedeti si pe masterat, locurile sint la paritate cu cele de licenta [e bine sa ai oferte, dar se si ocupa toate ? Sau nu sint prea multe ?] Pt. masterat pai si aici multe cu taxa [bani buni pt. oricine]. Cit din motive pecuniare si cit ca e nevoie [UOC are si un istoric interesant pe colectarea de taxe, in sens de marmura ca pt. toti e frumos sa ai cit mai multe sedii stralucitoare]. Articolul ar fi bine sa fie dezvoltat cu date de pe fiecare facultate inclusiv si istoric pe etape. Plus de vazut citi din noii absolventi de licenta[masterat] lucreaza pe Constanta !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5885 secunde