Video VIDEO/FOTO. Scandal la Liceul Energetic din Constanța. O profesoară refuză să încheie mediile elevilor

13509

Articole de la același autor

Elevii din 12 clase a IX-a şi a X-a au stat într-un stres de nedescris în cursul zilei de marţi, 20 iunie, pe motiv că profesoara de biologie Liliana Stoicescu Iordache refuză să le încheie mediile la această disciplină. Disperați, adolescenţii și-au sunat imediat părinții, care au venit într-un suflet la liceu, să vadă de ce copiii lor au încă situaţia neîncheiată, din moment ce anul şcolar s-a terminat deja, de câteva zile. Nu mare le-a fost mirarea când au aflat că profesoara de biologie refuză să folosească catalogul digital al liceului, de teamă că ar putea lua… viruși de pe internet.





Nervi întinşi la maxim, teamă, emoţii… Aşa se poate descrie ziua de ieri pentru zecile de elevi ai Liceului Energetic care au avut ghinionul de a se afla în această situaţie neplăcută. Ba că îi este frică de viruşii din catalogul electronic, ba că nu este mulțumită pe deplin de proiectele pe care le-au avut de făcut… Acestea au fost o parte dintre motivele pentru care tinerii au riscat să rămână cu situaţia neîncheiată la învăţătură. Deşi au făcut aşa cum li s-a spus, adică au cultivat diverse semințe de flori, aşa cum se mai întâmplă, uneori, o parte dintre plante nu au încolțit în pământ, motiv pentru care cadrul didactic s-a supărat atât de tare, încât i-a ameninţat că nu îi trece anul. Pentru că directorul liceului, Claudia Niţu, nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu profesoara, cazul a intrat în atenţia Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Constanța, pentru ca momentele de suspans să ia sfârşit şi să poată intra şi ei, în sfârşit, în vacanţă.

„Astăzi, directorul Liceului Energetic ne-a comunicat că are această problemă, că un cadru didactic nu le-a încheiat mediile elevilor din clasele a IX-a şi a X-a în catalogul electronic. Explicaţiile doamnei profesoare de ce nu utilizează calculatorul sunt puerile. Aceasta i-a comunicat directorului instituţiei de învăţământ că se teme ca aplicaţia să nu aibă viruşi. Liceul a avut un Consiliu de Administraţie, în data de 13 iunie, în care au stabilit să înceapă cercetarea disciplinară în ceea ce o priveşte pe doamna profesoară, iar acum, soluţia este următoarea: trebuie să înţeleagă că legislaţia prevede că are obligaţia de a încheia mediile. Mai trebuie să subliniez că cercetarea disciplinară poate merge până la desfacerea contractului de muncă, iar un alt cadru didactic poate fi desemnat pentru încheierea mediilor, în astfel de situaţii. Au mai fost probleme cu acest cadru didactic, la o altă unitate de învăţământ (Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații). Şi acolo s-a făcut cercetare disciplinară şi s-au luat măsuri administrative”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai.





Asociaţia Elevilor ia atitudine vizavi de acest caz revoltător

Deci, cum am menţionat deja mai sus, dascălul nu se află la prima abatere. Mai mult decât atât, a primit în anii trecuţi chiar calificativul „nesatisfăcător”. De ce? Pentru că, de-a lungul timpului, au fost probleme foarte mari cu prof. Liliana Stoicescu Iordache, atât la Liceul Energetic, cât și la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța, deoarece nu a dorit să respecte regulamentele școlare, motiv pentru care i-au fost aplicate până acum o mulțime de sancțiuni. Din păcate, tot degeaba. Odată cu începerea pandemiei de Covid-19, ea, a avut, în continuare, reclamaţii că nu își face treaba la fel ca ceilalţi colegi de breaslă. „I-am tot dat sancțiuni, dar nu avem puterea să o dăm afară. Legea Educației care s-a modificat în 2011 nu ne mai permite ca la trei ani de zile consecutiv de calificativ nesatisfăcător să îi pot desface contractul de muncă. Din păcate, nu mai există această posibilitate”, a precizat managerul instituţiei de învăţământ.



Şi Asociaţia Elevilor din Constanta (AEC) își exprimă nemulţumirea vizavi de incidentul apărut la Liceul Energetic Constanța și solicită Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța să se autosesizeze în acest caz. „Menționăm faptul că numărul elevilor aflați în situație de corigență sau amânare la biologie este unul mare. Conform surselor noastre, profesoara a adus elevii în această situație în scopul obținerii unor bunuri. Astfel, mulți elevi au adus orhidee, flori, ciocolată, cafea, pentru ca aceasta să nu îi lase repetenți. Considerăm această situație una revoltătoare și supunem în atenție faptul că solicitarea sau acceptarea de cadouri de la elevi în scopul încheierii situațiilor școlare reprezintă o faptă penală. Încurajăm elevii aflați într-o astfel de situație să ne contacteze și să refuze orice solicitare de bunuri a oricărui cadru didactic în schimbul încheierii situației școlare”, au precizat reprezentanţii AEC.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5139 secunde