Antreprenoriat de pe băncile liceului. S-a dat startul competiției proiectelor din domeniul energetic

284
Antreprenoriat de pe băncile liceului. S-a dat startul competiției proiectelor din domeniul energetic - fondliceulenergetic-1673551573.jpg

Articole de la același autor

Liceul Energetic din Constanța a găzduit joi, 12 ianuarie, lansarea Concursului BSUN Energy Innovation Challenge 2023, dedicat elevilor din liceele de profil, studenților de la universitățile membre ale Rețelei Universităților de la Marea Neagră, dar și din afara rețelei și tinerilor absolvenți.

Concursul își dorește să stimuleze potențialul inovativ al tinerilor, bazat pe educație și cercetare științifică în domeniul energetic. Participarea la un astfel de concurs va permite familiarizarea tinerilor viitori antreprenori cu provocările și satisfacțiile activităților antreprenoriale, facilitând inițierea de start-up-uri.

Tema concursului este dedicată domeniului energiei durabile și accesibile în zone costiere, promovării lanțurilor de valoare bazate pe tehnologii decarbonizate, de utilizare a materialelor avansate pentru creșterea eficienței sistemelor de conversie și conservare a energiei, de promovare a tehnologiilor informatice, a rețelelor inteligente de utilități prin soluții ecoinovative.

Derularea concursului se va face după următorul calendar:

• Până la data de 15 februarie 2023 sunt așteptate eseurile participanților la concurs;

• Rezultatele selecției vor fi anunțate la data de 15 martie 2023;

• În perioada 20 martie – 5 mai 2023 echipele de proiect selectate vor beneficia de asistență și mentorat pentru a substanția conținutul propunerilor de proiecte, teste, modelări, simulări;

• Prezentarea proiectelor în mod public va fi realizată în perioada 11-12 mai 2023, în fața unui juriu format din reprezentanți ai comunității de afaceri şi reprezentanţi ai comunităţii academice și de cercetare. Fiecare concurentă/concurent va avea alocat un interval de 15 minute pentru prezentare și pentru a răspunde la întrebări din partea juriului, dar și din partea publicului.


La evenimentul de lansare a concursului, de joi, 12 ianuarie, au susținut prezentări prof. univ. dr. ing. Enrico Sciubba de la Universitatea din Roma, Italia, prof. Laura Mariana Popa, din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Claudia Nițu, director al Liceului Energetic Constanța, și prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, secretar general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5106 secunde