Exemple de bune practici la Liceul Energetic. Competiție cu premii în domeniul energiei durabile

714
Exemple de bune practici la Liceul Energetic. Competiție cu premii în domeniul energiei durabile - xliceulenergetic-1649157795.jpg

Articole de la același autor

Implicat în nu mai puțin de șase proiecte ERASMUS+, Liceul Energetic din Constanța se pregătește pentru cel de-al doilea flux de mobilități din cadrul proiectului „Educație și formare profesională durabilă în spațiul european prin mobilități Erasmus +”, cod 2020-1-RO01-KA102-079307, în Portugalia.

Între timp, însă, instituția a găzduit lansarea Competiției BSUN ENERGY INNOVATION CHALENGE, inițiată de Rețeaua Universităților de la Marea Neagră, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și cu aportul Liceului Energetic Constanța, în calitate de gazdă/organizator,

Concepută a se desfășura în două etape, competiția se adresează elevilor de liceu și studenților interesați  de energia verde, dar și de competiții, în general.

Prima etapă va consta în selecția unor idei de afaceri din domeniul energiei durabile depuse de către participanți până pe data de 15 septembrie, din rândul cărora se vor selecta opt dintre cele mai interesante, dar și mai fezabile. Jurizarea va avea loc în luna octombrie 2022.

A doua etapă va consta în punerea în practică a acestor idei, fie prin dezvoltarea unor planuri de afaceri, fie prin realizarea unor modele, machete, simulatoare (în format digital) etc. care să pună în valoare ideea de energie verde, durabila și accesibilă în zona costieră.

La final, în luna mai 2023, primele trei idei - apreciate astfel de o comisie de specialiști în domeniu – vor fi premiate.

Competitorii vor putea participa atât singuri, în nume propriu, cât și în echipe, chiar și mixte (elevi-studenți) și vor putea beneficia și de sprijinul și îndrumarea cadrelor didactice/mentorilor.

Această competiție s-a mai desfășurat în urmă cu doi ani premergători pandemiei, iar interesul elevilor și studenților a fost relativ mare, în special și datorită partenerilor agenți economici care s-au implicat în susținerea acestui concurs, prin premierea consistentă a câștigătorilor.

„Sperăm ca și această ediție să stârnească interesul a cât mai multor elevi, atât pentru a le stimula inovativitatea/ inovația, dar și pentru a-i obișnui cu competiția într-o piață economică reală. Iar domeniul concursului este și va fi de mare interes și de acum încolo, mai ales datorită contextului economic și politic actual”, declară prof. Claudia Nițu, directorul Liceului Energetic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9967 secunde